Astrophytum Myriostigma 4 ribben

Artikelnummer: 6013711885884 Plantpaspoort A: Astrophytum B: NL-765431734 C: 271994 D: NL
Vorige Artikel 55 van 384 Volgende
€ 4,00 (inclusief btw)

Astrophytum Myriostigma quadricostatum

Astrophytum Myriostigma is een stekelloze cactus die bedekt is met allemaal hele kleine witte stipjes. Door haar uiterlijk heeft deze plant de bijnaam Bisshopsmuts gekregen. De Astrophytum Myriostigma komt voor in de hooglanden van centraal en noord Mexico. Daar groeit deze Astrophytum cactus op heuvelvlaktes en op steppegebied. Wanneer deze cactus nog jong is, blijft ze in de natuur lastig te vinden. Dan verstopt ze zich onder andere begroeiing of onder verdorde grassoorten. Op latere leeftijd groeit de Astrophytum Myriostigma daarbovenuit. Deze cactus kan namelijk op latere leeftijd flinke afmetingen krijgen en verandert dan tevens van groeivorm. In het begin groeit de Astrophytum Myriostigma als een bolcactus. Later groeit ze de hoogte in wanneer ze als bolcactus een diameter van 12 tot 15cm heeft bereikt. Dan kan de Astrophytum Myriostigma uitgroeien tot een cactus van wel 150 cm hoog bij een doorsnede van 15-20 cm. Dit duurt echter wel enkele decennia, want ze is geen snelle groeier.

In de zomer op warme dagen krijgt de Astrophytum Myriostigma felle gele bloemen die uit de kop van de cactus verschijnen. De bloemen ruiken heerlijk en kunnen een diameter krijgen van wel 7 cm.

 Normaal gesproken hebben deze planten 5 ribben. Af en toe groeide er uit zaden een Astrophytum Myriostigma met 4 ribben. Met die 4 ribbige Astrophytum is men verder gaan kweken, waardoor er een stabiele soort ontstond, namelijk de Astrophytum Myriostigma Quadricostatum.

 Ikhebeencactus heeft voor jou exemplaren geselecteerd met 4 ribben. Deze komt je niet vaak tegen! De potmaat waarin deze cactussen staan is 6.5 en 10.5 cm.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk/gemiddeld

Water: Geef de Astrophytum Myriostigma quadricostatum in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: Deze Astrophytum Myriostigma quadricostatum kan je het beste een zonnige tot lichte plaats geven.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactusvoeding en deze Astrophytum Myriostigma quadricostatum beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 6,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel