Astrophytum Myriostigma nudum

Artikelnummer: 6013738627634 Plantpaspoort A: Astrophytum B: NL-765431734 C: 125484 D: NL
Vorige Artikel 47 van 406 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Astrophytum Myriostigma nudum 4 ribben

De Astrophytum Myriostigma Nudum is echt een aparte Astrophytum want deze is zijn stipjes kwijt. Hierdoor komt de grijsgroene kleur van de plant mooi naar voren. In het voorjaar tot vroeg in de zomer gaat deze Astrophytum bloeien. Uit de kop van de cactus verschijnen dan tot 5cm grote gele bloemen. Deze cactus vormt zelden stekken, hierdoor wordt die voornamelijk gekweekt uit zaad.  Deze Astrophytum Myriostigma nudum cactussen hebben 4 ribben in plaats van 5. Dit geeft ze een prachtig symmetrisch uiterlijk. Het zijn oudere cactussen die al een flinke grootte hebben bereikt en ze groeien in een 10.5cm-pot.

Astrophytum Myriostigma algemene info

Astrophytum Myriostigma is een stekelloze cactus die bedekt is met allemaal hele kleine witte stipjes. Door zijn uiterlijk heeft deze plant de bijnaam Bisshopsmuts gekregen. De Astrophytum Myriostigma komt voor in de hooglanden van centraal en noord Mexico. Daar groeit deze Astrophytum cactus op heuvel vlaktes en op steppe gebied. Wanneer deze cactus nog jong is, blijft is die in de natuur lastig te vinden. Dan verstopt die zich onder andere begroeiing of onder verdort gras soorten. Op latere leeftijd groeit de Astrophytum Myriostigma daar bovenuit. Deze cactus kan namelijk op latere leeftijd flinke afmetingen krijgen en veranderd dan tevens van groeivorm. In het begin groeit de Astrophytum Myriostigma als een bolcactus. Later groeit die de hoogte in wanneer hij als bolcactus een diameter van 12 tot 15cm heeft bereikt. Dan kan de Astrophytum Myriostigma uitgroeien tot een cactus van wel 150cm hoog bij een doorsnede van 15-20 cm. Dit duurt echter wel enkele decennia want het is geen snelle groeier.

In het voorjaar en in de zomer op warme dagen krijg de Astrophytum Myriostigma felle gele bloemen die uit de kop van de cactus verschijnen. De bloemen ruiken heerlijk en kunnen een diameter krijgen van wel 7cm. De plant op de foto stond op het moment van de foto in bloei. Het is geen cactussoort die het hele jaar door bloeiend wordt bezorgd bij je.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk/gemiddeld

Water: Geef de Astrophytum Myriostigma nudum in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: Deze Astrophytum Myriostigma nudum kan je het beste een zonnige tot lichte plaats geven.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Astrophytum Myriostigma nudum beschouwd je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel