Echinocactus Grussonii Cactus Groot

Artikelnummer: 7442142098058 Plantpaspoort A: Echinocactus Grusonii B: ES-17-03/1989 C:00/010820 D:ES
Artikel 114 van 358
€ 36,95 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Echinocactus Grussonii

De Echinocactus Grussonii is een prachtige bolcactussen en ook één van de bekendste cactussen. Hoe bekend deze cactus in de cultuur is zo weinig vindt je deze cactus helaas nog in het wild.

In de natuur komt de Echinocactus Grussonii voor in Centraal Mexico, van San Luis Potosi tot Hidalgo. Hier is die bijna niet meer te vinden door toedoen van mensen. De Echinocactus Grussonii moest hier plaats maken voor steden en landbouw.

In Nederland is de Echinocactus Grussonii niet alleen bekend onder haar Latijnse naam maar ook als grootmoederstoel. Deze bijnaam heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Ga er maar eens op zitten.

Niet alleen de doorns van deze imposante cactus zijn geel. Wanneer de Echinocactus Grussonii een doorsnede van 30cm heeft kan ze gaan bloeien. Kleinere exemplaren van deze cactus bloeien niet. Wanneer je de Echinocactus Grussonii vanaf het voorjaar tot de zomer op een lichte zonnige plek zet kan ze je in de zomer belonen met prachtige gele bloemen. Deze bloemen verschijnen in een cirkel uit de kop van de cactus en ruiken heerlijk.

Ikhebeencactus heeft voor jouw mooie exemplaren van de Echinocactus Grussonii met een doorsnede 25-27cm geselecteerd die bijna de grootte hebben om te gaan bloeien.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Echinocactus Grussonii in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: Met een lichte en zonnige plaats maak je de Echinocactus Grussonii blij en dit bevordert ook de bloei bij grotere exemplaren van de cactus.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Echinocactus Grussonii beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

© 2017 - 2024 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel