Ariocarpus Retusus Scalpharostroides

Artikelnummer: 20201906TA866 Plantpaspoort A: Ariocarpus B: NL-765431734 C: D: NL
Vorige Artikel 46 van 411 Volgende
€ 10,00 (inclusief btw)

Ariocarpus Retusus Scapharostrus PP232

Ariocarpus Retusus Scapharostrus is een mooie kruising tussen twee Ariocarpus soorten. Namelijk Ariocarpus Retusus en Ariocarpus Scapharostrus. Deze Ariocarpus kruising lijkt het meeste op een Ariocarpus Retusus. Bij de bladeren van de cactus zie je eigenschappen van de Ariocarpus Scapharostrus. Deze zijn dunnen en de randen van de bladeren zijn naar binnen gevouwen.

Deze Ariocarpus heeft een grootte penwortel waarin deze cactus water opslaat. Zo is er voldoende water aanwezig voor een langere droge periode. Bij deze Ariocarpus is het ondergrondse gedeelte vaak groter dan het zichtbare plant gedeelte. Wanneer deze Ariocarpus in rust gaat, trekt die zich gedeeltelijk terug in de grond. Aan het einde van de zomer en begin van de herfst verschijnen er uit de kop van deze Ariocarpus mooie paarse bloemen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ariocarpus Retusus Scapharostrus cactussen in een 5,5 cm pot. Deze cactussen groeien op eigen wortel. Deze leuke Ariocarpus kruising kom je niet vaak tegen. Hierdoor is de Ariocarpus Retusus Scapharostrus beperkt voorradig.

Deze ariocarpus cactussen zijn gekweekt uit zaad van veldnummer PP232.

            Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ariocarpus Retusus Scapharostrus cactussen in een 5,5 & 6,5 cm-pot.                

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   gemiddeld

Water: Geef de Ariocarpus Retusus Scapharostrus in de zomer 1x per twee weken water. In de winter 1x per twee maanden een klein beetje water. Een Ariocarpus heeft een grote ondergrondse penwortel waar deze cactus veel water in kan opslaan. Belangrijk bij een Ariocarpus is dat je deze cactus geen water geeft als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Ariocarpus Retusus Scapharostrus cactus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Ariocarpus Retusus Scapharostrus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel