Trichocereus Peruvanus Zuilcactus duo

Artikelnummer: 6013757639601 Plantpaspoort A: Trichocereus B: NL-765431734 C: 209437 D: NL
Vorige Artikel 266 van 271 Volgende
€ 3,95 (inclusief 9% btw)
Voorraad 10 stuks

Trichocereus Peruviana / Echinopsis Peruviana

Echinopsis Peruviana is een snelgroeiende zuilcactus. Vroeger werd deze mooie zuilcactus in het geslacht Trichocereus geplaatst. Jonge planten van Echinopsis Peruviana zijn donkergroen van kleur. Wanneer ze wat groter groeien kleuren ze naar grijsblauw. Hier hoef je gelukkig niet vele jaren op te wachten want dit is een snel groeiende cactus. In een goed jaar wanneer het lekker warm en zonnig is in Nederland kan deze cactus tot wel 30cm groeien. De bedoorning van deze cactus is geelbruin van kleur en worden uiteindelijk 2-10cm lang.

In de natuur komt de Echinopsis Peruviana voor op de westelijke hellingen van het Andes gebergte in Peru. Doordat deze cactus in dit gebeid groeit is die goed bestand tegen kou, vocht en lange periodes van droogte. Net als de Echinops Pachanoi bevat deze cactus mescaline en andere alkaloïden.  Hierdoor wordt die gebruikt door de inheemse bevolking bij ritualen. In de zomer krijgt deze cactus grootte witte bloemen. Eerst verschijnt er tussen de stekels van de cactus een pluizig pluimpje die later uitgroeit tot een bloem met een diameter tot wel 15cm en een lengte tot wel 20cm. De bloemen gaan snel open, vaak in de avond en de nacht en bloemen maar kort. Maximaal een dag. Het is goed te ruiken wanneer de Echinopsis Peruviana gaat bloeien. Dan verspreid deze cactus een heerlijke intense zoete geur. Deze planten kunnen al bloeien bij een hoogte van 30-40cm. Zet de Echinopsis Peruviana op een zonnige en warme plaatst om de cactus makkelijk aan de bloei te krijgen.

Ikhebeencactus heeft mooie Echinopsis Peruviana cactussen in een 5,5cm pot voor je.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: Makkelijk

Water: Geef de Echinopsis Peruviana cactus in de zomer geregeld water. 1x per 1 tot twee weken. Wel wachten tot de aarde is uitgedroogd tussen de twee water beurten. Geef deze cactus in de winter af en toe water.

Licht: Geef deze Echinopsis Peruviana een lichte tot zonnige plaats en hij is tevreden.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Echinopsis Peruviana beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel