Astrophytum Ornatum small

Artikelnummer: 6013720737723 Plantpaspoort A: Cactaceae B: NL-265765765 C: 474321 D: NL
Vorige Artikel 61 van 409 Volgende
€ 2,95 (inclusief btw)
Voorraad 44 stuks

Astrophytum Ornatum

Wanneer je stippels en stekels combineert krijg je deze cactus. Astrophytum Ornatum is de stekeligste in de familie. Het is ook de gemakkelijkste, minst eisende en snelst groeiende onder de Astrophytums. De witte stippels heeft deze Astrophytum niet zonder reden. Deze beschermen de cactus tegen de volle zon en in het wild kleuren ze vaak naar lichtgrijs. Dit geeft de Astrophytum wanneer deze nog klein is camouflage en beschermd de cactus tegen herbivoren die er graag een hapje van nemen. In de natuur komt de Astrophytum in een groot gebied in het zuiden van Mexico voor. Hier groeit deze cactus op berghellingen, op een hoogte van 800 tot 2000 meter.

Zoals de meeste Astrophytums groeit de Astrophytum Ornatum eerst bolvormig. Wanneer deze ouder wordt stopt hij met in de breedte groeien en wordt hij langer. Uiteindelijk kan deze Astrophytum uitgroeien tot een cactus van 90 tot 110cm hoog en 25cm tot 30cm breed.

In de zomer verschijnen er vanuit de kop van deze Astrophytum Ornatum grote gele bloemen met een diameter van wel 5cm. Deze ruiken erg lekker en zijn een pracht om te zien. De Astrophtym Ornatum bloeit wel pas wanneer de plant een diameter van minimaal 11cm heeft en een leeftijd tussen de 8 en 12 jaar.

Ikhebeencactus heeft mooie Astrophytum Ornatum cactussen in een 5,5cm pot. Kortom een badass Astrophytum voor bij jou in huis. 

 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Astrophytum Ornatum in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de Astrophytum Ornatum een zonnige standplaats dat vindt deze Astrophytum ornatum erg lekker.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze Astrophytum Ornatum beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

 

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel