Pleiospilos Nelii Rubra clusters

Artikelnummer: 6013748941973 Plantpaspoort A: Pleiospilos B: NL-765431734 C: 165175 D NL
Vorige Artikel 346 van 403 Volgende
€ 6,50 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Pleiospilos Nelii Royal Flush / Pleiospilos Nelii Rubra

De Pleiospilos Nelii Royal Flush is een prachtige paarse variant van de groene Pleiospilos Nelii. In de natuur vinden we deze variant niet. De Pleiospilos Nelii komt van oorsprong in de natuur voor in Zuid Afrika. Daar groeit deze succulent in de kleine Karoo woestijn op de grens van de oost- en West Kaap tot de zuidelijke delen van de grootte Karoo Woestein.

Deze succulent is erg geliefd door de intense paarse kleur van het planten lichaam en de prachtige grote roze tot paarse bloem die in de herfst tussen de twee bovenste bladeren verschijnt. De bloemen van de Pleiospilos Nelii Royal Flush gaan meestal rond de middag open en gaan dicht als de zon onder gaat.

De bladeren van de Pleiospilos Nelii Royal Flush lijken erg op die van een Lithops. De nieuwe bladeren verschijnen tussen de twee oudere bladeren die open barsten. Door deze groeiwijze heeft deze Pleiospilos de bijnaam cracked rock gekregen. Ondanks dezelfde groeiwijze zijn lithops succulente en de Pleiospilos succulente verschillende soorten die tevens wel op dezelfde groeiplekken in de natuur voorkomen.

De Pleiospilos Nelii Royal Flush maakt niet snel meerdere planten. Oude exemplaren groeien pas meerdere nieuwe planten. Toch is het af te raden deze te stekken. Wanneer deze Pleiospilos meerdere hoofden heeft gaat die gemakkelijker bloeien.

De Pleiospilos Nelii Royal Flush is een gemakkelijke plant die niet veel verzorging vergt. Daarnaast is deze Pleiospilos ook nog eens bestand tegen temperaturen tot -5°C. Hiervoor moet de grond waarin de Pleiospilos Nelii Royal Flush staat wel geheel droog zijn.

Ikhebeencactus heeft mooie paarse Pleiospilos Nelii Royal Flush planten voor je in een 8,5 cm-pot die de grootte hebben om te gaan bloeien. De clusters bestaan uit meerdere stenen.


Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

 Water: Geef de Pleiospilos Nelii Royal Flush in het voorjaar, herfst en zomer 1x in de maand water. In de winter 1x in de twee maanden. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer de Pleiospilos Nelii Royal Flush lang in natte aarde staat kan die gaan rotten.

Licht: de Pleiospilos Nelii Royal Flush houd van een zonnige tot lichte plaats. Hoe zonniger de standplaats hoe paarser de Pleiospilos Nelii Royal Flush kleurt. 

Voeding: 1x in mei en 1x in augustus cactus voeding is voldoende voor De Pleiospilos Nelii Royal Flush.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel