Pachycereus Pringlei medium cactus

Artikelnummer: 6013725915980 Plantpaspoort A: Pachycereus B: NL-765265265 C: D: NL
Vorige Artikel 14 van 14
€ 19,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Pachycereus Pringlei

Pachycereus Pringlei is een prachtige zuilcactus met een indrukwekkende bedoorning. Deze reus domineert in de natuur de woestijnen van Baja California en het kustgebied van de staat Sonora in Mexico. Deze zuilcactus kan echt heel oud worden. De oudste exemplaren in het wild zijn naar schatting 200 jaar. De hoogte die deze cactus in de natuur bereikt is 18 tot 20m.

De Pachycereus Pringlei vertakt vaak vanaf de onderzijde van de hoofdstam. Hierdoor krijgt deze cactus op oudere leeftijd vaak lange rechte verticale armen. In Mexico heeft deze cactus de bijnaam Mexican giant cardon or elephant cactus gekregen. De bijnaam cardón heeft deze zuilcactus de danken aan de Spanjaarden. Zij noemde de Pachycereus Pringlei "Cardo" wat distel betekend in het Spaans.

De vrucht van deze cactus was een belangrijk voedsel voor de Seri-mensen in Sonora, die de cactus xaasj noemen. Door een symbiotische relatie met bacteriële en schimmelkolonies aan de wortels kan de Pachycereus pringlei op kale rotsen groeien, zelfs als er helemaal geen grond beschikbaar is. Omdat de bacteriën stikstof uit de lucht kunnen binden en het gesteente kunnen afbreken om voedingsstoffen te produceren.

Hou jij van mooie stevige zuilcactus? Nou dan heeft Ikhebeencactus mooie Pachycereus Pringlei cactussen in de 15cm pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Pachycereus Pringlei in de zomer geregeld water en in de winter weinig tot geen water. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: een zonnige standplaats vindt de Pachycereus Pringlei cactus lekker.

Voeding: 1x per maand van april tot september cactus voeding vindt de Pachycereus Pringlei fijn en groeit deze cactus goed op.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 17 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel