Conophytum Bilobum

Artikelnummer: 6013729773791 Plantpaspoort A: Conophytum B: NL-765431734 C: D: NL
Vorige Artikel 84 van 420 Volgende
€ 4,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Conophytum Bilobum

De Conophytum Bilobum is een prachtige succulent met een dondergroen gekleurd plantenlichaam dat bestaat uit één getand dik vlezig blad. Boven op dit blad van deze Conophytum is een lichte rode streep zichtbaar. Dit is kenmerkend voor de Conophytum Bilobum. In de natuur is de Conophytum Bilobum in een wijdverspreid gebied te vinden. Namelijk het westelijke gedeelte van Zuid-Afrika. Van Sandveld tot Swartpoot en in het gebied langs de oranje rivier in Little Namaqualand. In deze gebieden groeit de Conophytum Bilobum in rotsachtige en zanderige grond.

Oudere planten van de Conophytum Bilobum kunnen voor het geslacht Conophytum vrij groot worden. De bladeren kunnen tot 3cm dik worden en tot 7cm hoog. Bloeien doet de Conophytum Bilobum in de herfst bij ons. Incidenteel wil deze succulent nog wel eens in de zomer bloeien bij ons. De bloemen verschijnen tussen de twee punten in het midden van de bladeren. Ze zijn geel van kleur en groeien op een klein stengeltje.

De Conophytum Bilobum is een winter groeier. Meestal komt die pas op gang aan het einde van de winter bij ons en groeit die nog even door in het voorjaar. Dit komt doordat de Conophytum Bilobum haar ritme uit de natuur aanhoudt. Hier is het namelijk zomer wanneer het bij ons winter is.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie donkergroen gekleurde exemplaren van de Conophytum Bilobum in een 5.5cm pot. Echt een prachtige succulent die niet vaak wordt aangeboden.

Heb jij onze sierpotten al gezien? Stop ze Hier >in jou cactustas om jouw groene aankoop helemaal compleet te maken.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Conophytum Bilobum in de herfst en winter 1x in de 3-4 weken water. In het voorjaar en zomer minderen met water. 1x in de 2 maanden op warme dagen is voldoende. Hou er rekening mee dat de Conophytum Bilobum een erg kleine plant is. Hierdoor hoef je ze per waterbeurt geen grootte scheuten water te geven.

Licht: De Conophytum Bilobum houdt van een zonnige standplaats. Dat vind deze Conophytum erg lekker

Voeding: 1x in de herfst cactus voeding en deze Conophytum Bilobum beschouwt je als een vriend. Meer voeding heeft de Conophytum Bilobum niet nodig omdat die in de natuur in voedingsarme grond staat.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de levende steentjes kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel