Melocactus Matanzanus groot

Artikelnummer: 6013725642619 Plantpaspoort A: Melocactus B: NL-265765765 C: 493209 D: NL
Vorige Artikel 8 van 14 Volgende
€ 34,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Melocactus Matanzanus

De Melocactus Matanzanus is een prachtige groene bolcactus met flinke bruine stekels. Wanneer de Melocactus Matanzanus tussen de 10 en 12cm in doorsnede is vormt deze cactus een cephalium. Een cephalium is het gedeelte bij een Melocactus waaruit die gaat bloeien. Vaak is dit rood tot paars gekleurd, bestaat voornamelijk uit wollige areolen en heeft kleine oranje tot rode stekels. In de zomer verschijnen er uit het cephalium bovenop de Melocactus een ring van roze paarse bloemen. De bloemen zijn meestal rond de 2cm groot en gaan in de middag open.

Wanneer de Melocactus Matanzanus een cephalium vormt, groeit het onderste cactusdeel niet meer. Het cephalium groeit wel door. Deze wordt elk jaar een wat groter en breder. Doordat het cephalium van de Melocactus groter wordt neemt het aantal bloemen dat deze cactus krijgt ook toe.

De Melocactus Matanzanus heeft een aantal leuke bijnamen. De bekendste is de Turk's Cap cactus. Deze bijnaam heeft deze cactus gekregen doordat de combinatie van cactus en cephalium lijkt op een man die een ronde gebedhoed op zijn hoofd draagt. Een andere leuke bijnaam is meloencactus. De vorm en kleur van deze cactus doen haar lijken op een meloen.  

In de natuur vindt je de Melocactus Matanzanus is subtropische gebieden op het eiland Cuba. Daar groeit deze cactus op het noordelijke gedeelte van het eiland. Door ontbossing voor landbouw grond is die in de natuur steeds lastiger om tegen te komen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie grote exemplaren van de Melocactus in een 19 cm kunststof schaal die al een cephalium heeft aan het vormen is. Hierdoor hoef jij niet jaren te wachten op het cephalium en haar mooie bloemen.


Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: in de zomer wil de Melocactus Matanzanus 1x in de 2 weken water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer de Melocactus Matanzanus lang in natte aarde staat kan haar wortelsysteem gaan rotten.

Licht: De Melocactus Matanzanus houdt van een zonnige tot lichte plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Melocactus Matanzanus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 19 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel