Fenestraria Rhopalophylla

Artikelnummer: 6013712117175 Plantpaspoort A: Fenestraria B: NL-765431734 C: 228842 D: NL
Vorige Artikel 139 van 331 Volgende
€ 3,75 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Fenestraria Rhopalophylla

De Fenestraria Rhopalophylla is een leuke en aparte succulent. De Fenestraria Rhopalophylla komt in de natuur voor in langs kustgebieden in Zuid-Afrika tot aan Namibië. Hier groeit deze succulent in zanderige kalkrijke grond. Vaak zijn in de natuur tijdens lange droger periode enkel de bovenkant van de bladerend te zien. De rest van de Fenestraria Rhopalophylla is dan geheel teruggetrokken in het zand. Doordat de bovenkanten van de bladeren transparant zijn komt er toch zonlicht in het blad en vindt er fotosynthese plaats.

De bladeren zijn lichtgroen van kleur en doorzichtig. Door de vorm doen ze denken aan allemaal kleine teentjes. Hierdoor heeft de Fenestraria Rhopalophylla de bijnaam baby teentjes. De bloemen verschijnen tussen de bladeren door op steeltjes. De kleur kan variëren van wit tot goudgeel. De bloeitijd bij ons varieert van eind van de herfst, de gehele winter tot aan vroeg in het voorjaar.

De wortels van de Fenestraria Rhopalophylla zijn gevoelig. Hierdoor is het aan te raden ze niet te vaak te verpotten. Een andere leuke bijkomstigheid hiervan is dat ze in een kleinere pot rijkelijker bloeien.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie planten van de Fenestraria Rhopalophylla in een 5,5cm pot staan die groot genoeg zijn om te gaan bloeien.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

 Water: Geef de Fenestraria Rhopalophylla

in het voorjaar, zomer en de herfst 1x per twee weken water. In de winter is 1x in de maand voldoende. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer de Fenestraria Rhopalophylla lang in natte aarde staat kan die gaan rotten.

Licht: De Fenestraria Rhopalophylla houdt van een zonnige tot lichte plaats. Hoe zonniger de standplaats hoe mooier de Fenestraria Rhopalophylla gaat groeien.

Voeding: 1x in mei en 1x in augustus cactus voeding is voldoende voor de Fenestraria Rhopalophylla.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

???? planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel