Stenocactus Multicostatus

Artikelnummer: 6013737785717
Vorige Artikel 122 van 277 Volgende
€ 3,95 (inclusief 9% btw)
Voorraad 20 stuks

Stenocactus Multicostatus / Echinofossulocactus Multicostatus

De Stenocactus Multicostatus is een mooie bolcactus waar je naar kan blijven kijken. Deze cactus kenmerkt zich door de grote hoeveelheid dunne ribben. In de natuur is de Stenocactus Multicostatus te vinden in Mexico in de staten Coahuila, Chihuahua en Durango. Hier groeit deze cactus in droge graslanden. Tijdens langdurige droge periode kan de Stenocactus Multicostatus zich gedeeltelijk terugtrekken in de grond.

Volwassen planten van de Stenocactus Multicostatus kunnen wel 50 tot 100 ribben vormen. Dit aantal is wel variabel. Er zijn zelfs cactussen van deze soort gekweekt die tot 150 ribben hebben. Niet alleen de ribben maar ook de bloemen van de Stenocactus Multicostatus zijn echte blikvangers. De bloemen van deze cactus verschijnen in het voorjaar vanuit de kop van de cactus en wit tot wit-roze van kleur met paarse strepen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Stenocactus Multicostatus cactussen in een 8,5cm pot. De Stenocactus Multicostatus is een cactus die niet mag ontbreken in jou cactusverzameling, interieur of urban jungle.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

 Water: Geef de Stenocactus Multicostatus in het voorjaar, zomer en de herfst 1x per twee weken water. In de winter is 1x in de maand voldoende. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer de Stenocactus Multicostatus lang in natte aarde staat kan die gaan rotten.

Licht: De Stenocactus Multicostatus houdt van een zonnige tot lichte plaats. Hoe zonniger de standplaats hoe mooier de Stenocactus Multicostatus gaat groeien. 

Voeding: 1x in mei en 1x in augustus cactus voeding is voldoende voor de Stenocactus Multicostatus.

*synoniemen voor de Stenocactus Multicostatus is: Echinofossulocactus Multicostatus

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2020 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel