Opuntia Basilaris

Artikelnummer: 6013729044037 Plantpaspoort A: Cactaceae B: NL-265765765 C: 401216 D: NL
Vorige Artikel 309 van 430 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)
Voorraad 9 stuks

Opuntia Basilaris

Opuntia Basilaris is een mooie fijne schijfcactus. Deze bladcactus kun je in de natuur in het Zuidoosten van de Verenigde Staten en het noorden van Mexico vinden. Aan de bovenkant van de bestaande bladen vorm deze cactus een groot aantal nieuwe scheuten. Door het grote aantal scheuten dat deze Opuntia maakt, groeit hij uit tot een mooie compacte stuik. Ondanks dat het lijkt dat deze Opuntia geen stekels heeft, heeft ze allemaal kleine harige stekels die wel in je huid blijven zitten. Ook al heeft ze een aaibaar uiterlijk, aai haar niet. 

Deze cactus krijgt roze paarse bloemen boven op de bladeren. De bloemen zijn ongeveer 5cm groot. Door het mooie verfijnde uiterlijk en mooie paarse kleur van de Opuntia Basilaris is het echt een eye catcher in huis of in je cactusverzameling. Deze prachtige Opuntia Basilaris bladcactus staat in een 8.5 cm pot. Tip: wanneer je de Opuntia Basilaris een lekkere zonnige plek geef zullen haar bladeren ook paarser van kleur worden. 

Verzorging

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Opuntia Basilaris in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: De Opuntia Basilaris houdt van een zonnige standplaats. Dat vindt deze bladcactus echt lekker

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Opuntia Basilaris beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Opuntia Basilaris kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel