Dioscorea Elephantipes Caudex

Artikelnummer: 6013712690661 Plantpaspoort A: Dioscorea B: NL-765431734 C: 195007 D: NL
Artikel 89 van 358
€ 7,95 (inclusief btw)
Voorraad 24 stuks

Dioscorea Elephantipes

De Dioscorea Elephantipes is een prachtige caudex met weinig verzorgingseisen. In de natuur komt de Dioscorea Elephantipes voor in Zuid-Afrika. Hier groeit deze caudex in droge gebieden tussen kleine bebossing. De caudex van de Dioscorea Elephantipes heeft prachtige groeve en een ruig uiterlijk. Hierdoor doet deze denken aan een schild van een schildpad of olifantspoot. In de natuur zijn er exemplaren gevonden van 1 meter hoog. Bij ons zullen ze deze hoogte niet snel bereiken aangezien het langzame groeiers zijn. De groei van de caudex kan versnelt worden door de plant in een grote pot te zetten.

De Hottentot stam eet de Dioscorea Elephantipes wanneer ze lange tochten maken. De caudex van de Dioscorea Elephantipes heeft veel vezels en is rijk aan koolhydraten. Net als veel andere caudex planten heeft de Dioscorea Elephantipes een rust en groeiperiode. Wanneer de Dioscorea Elephantipes in rust is zie je enkel de caudex en wat verhouten delen van de stengels. Wanneer de plant uit haar rustperiode komt verschijnt er bovenop uit de caudex een groen groeipunt. Deze groeit uit tot een stengel met groene bladeren. Deze stengel en bladeren kunnen heel snel groeien, tot wel 4-5cm per dag. Belangrijk is dat wanneer de Dioscorea Elephantipes is de groei is je haar geregeld water geeft. Zo blijft de groei van deze caudex doorgaan. Wanneer de Dioscorea Elephantipes in rus is hoef je weinig water te geven. Dan is 1x per maand een klein beetje voldoende. Dit zorgt ervoor dat de wortels niet uitdrogen en de Dioscorea Elephantipes snel weer aan de groei gaat wanneer ze uit de rustperiode komt.

De Dioscorea Elephantipes is een caudex met een eigen wil. De plant bepaald zelf wanneer ze weer uit de rustperiode komt en gaat groeien. Dit verschilt per plant en is ook niet seizoensgebonden. De bloemen van de Dioscorea Elephantipes verschijnen in de groeiperiode en ruiken heerlijk. De bloemen zijn geelgroen van kleur en 1cm in diameter. De Dioscorea Elephantipes is mannelijk of vrouwelijk. Hierdoor heb je twee planten nodig om te bestuiven.

Ikhebeencactus heeft voor jou prachtige exemplaren van de Dioscorea Elephantipes in een 8,5cm pot. Wij hebben ze uitgezocht op tekening en uiterlijk van de caudex.

Op dit moment gaan sommige planten in rust en verliezen hierdoor hun blad. Sommige planten hebben op dit moment nog blad en andere zijn alle bladeren al kwijt. Ook kan het zijn dat je plant opnieuw begint uit te lopen. 

 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Dioscorea Elephantipes in de groeiperiode 1x per 2 weken water. Laat de aarde wel opdrogen voordat je weer water geef. Wanneer de bladeren van de Dioscorea Elephantipes beginnen te drogen is 1x in de maand water voldoende.

Licht: Deze Dioscorea Elephantipes houdt van een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand in de groeiperiode van de Dioscorea Elephantipes vindt deze caudex erg lekker.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Dioscorea kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2024 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel