Alluaudia Procera

Artikelnummer: 20201906TA279 Plantpaspoort A: Cactaceae B: NL-215834275 C: 800545D: NL
Vorige Artikel 18 van 406 Volgende
€ 8,95 (inclusief btw)
Voorraad 10 stuks

Alluaudia Procera 

De Alluaudia Procera is een prachtige boomvormige succulent die in de natuur voorkomt op het Afrikaanse eiland Madagaskar. Op Madagaskar groeit de Alluaudia Procera in het zuiden en het zuidwesten tot aan de Mangoky rivier. In de natuur kan deze succulent uitgroeien tot een flinke boom van 8 tot 10 meter hoog.

Uit de stam van de Alluaudia Procera groeien groenen langwerpige blaadjes. Wanneer de Alluaudia Procera in de winter in rust gaat vallen deze bladeren af. Geef de plant in deze periode minder water. In het voorjaar, maar de Alluaudia Procera weer nieuwe bladeren aan. De stam is grijsbruin van kleur en heeft naast bladeren ook stekels. De stekels van de Alluaudia Procera groeien spiraalsgewijs op de stam. De bloemen van de Alluaudia Procera zijn groengeel van kleur en verschijnen aan de top van de stam. De bloemen lijken op een soort pluimen die 12 tot 30cm in diameter worden. Wanneer de bloemen worden bestoven ontstaan er 2 tot 3mm grote nootvruchten. In deze vruchten zitten de zaden van de Alluaudia Procera.

De Alluaudia Procera wordt door de lokalen bevolking voor meerdere doeleinden gebruikt. van de stam van de Alluaudia Procera worden ruwe planken gezaagd. Deze planken worden gebruikt voor het bouwen van hutten. Het hout van de Alluaudia Procera heeft de naam “fantsilotra” en heeft de eigenschap dat het niet ruikt. Hierdoor werden er vroeger opslagkisten van gemaakt waarin tabak en vanille werd opgeslagen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Alluaudia Procera planten in een 10.5 cm-pot staan. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk/gemiddeld

Water: Geef de Alluaudia Procera in de zomer 1x per twee weken water. Belangrijk is om geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven als de bladeren afvallen.

Licht: De Alluaudia Procera houd van een lichte tot zonnige plaats. Wanneer de Alluaudia Procera

  voldoende licht krijgt behoud zij een mooie groei. 

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze Alluaudia Procera beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel