Browningia Hertlingiana

Artikelnummer: 6013719733767 Plantpaspoort A: Cactaceae B:NL-265765765 C: 532886 D: NL
Vorige Artikel 67 van 411 Volgende
€ 4,95 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Browningia Hertlingiana 

De Browningia Hertlingiana is een prachtige blauwgekleurde zuilcactus die prachtige blokvormen op haar ribben maakt. In de natuur komt de Browningia Hertlingiana voor in de Mantaro vallei in het Zuiden van Peru. Hier groeit deze cactus op heuvels op een hoogte van 1000 tot 3000 meter. Hier groeit die uit tot hoge zuilcactussen tot 8 meter hoog. Wanneer de Browningia Hertlingiana een hoogte van 1,5 tot 2 meter heeft bereikt kunnen er zijarmen uit de hoofdstam groeien. De bijnaam van de Browningia Hertlingiana is de Blue Cereus. Deze naam heeft de Browningia Hertlingiana gekregen door de intens blauwe kleur van haar plantenlichaam.

Wanneer de Browningia Hertlingiana minimaal 1 meter hoog is kan die in de zomer gaan bloeien bij ons. De bloemen zijn van binnen satijn wit van kleur. De buitenkant van de bloemen is donkerblauw tot zwart van kleur. De bloemen hebben een diameter van 5cm en ruiken licht zoet.

De Browningia Hertlingiana is een vrij langzame groeien voor zo'n grote zuilcactus. Wat de groei helpt, is om de plant wanneer die tussen de 15 en 20cm groot is in de volle grond te zetten of in een grote pot. Deze zuilcactussen zijn niet winterhard bij ons en dienen bij lage temperaturen weer naar binnen gehaald te worden.
Ikhebeencactus heeft mooie Browningia Hertlingiana cactussen voor je die in een 8.5 cm-pot groeien.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Browningia Hertlingiana in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Browningia Hertlingiana houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht zorgt ervoor dat deze cactus een mooie blauwe kleur krijgt.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Browningia Hertlingiana beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel