Ariocarpus Retusus subs. Furfuraceus (oude planten)

Artikelnummer: 20201906TA223 2s49 2s53 2s28 2s40
Vorige Artikel 33 van 400 Volgende
€ 50,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Ariocarpus Retusus subs. Furfuraceus

De Ariocarpus Furfuraceus komt in een groot gebied in Mexico voor. Daar is deze cactus in de natuur te vinden in de staten Coahuila, San Luis Potosi, Tamaulipas , Zacatecas en Nuevo Leon. De Ariocarpus Furfuraceus lijkt erg op de Ariocarpus Retusus. Het verschil zit hem in de bladeren. De Ariocarpus Furfuraceus heeft meer bolgevormde en driehoekige bladeren.

De Ariocarpus Furfuraceus is een langzaam groeiende cactus. De kleur van de bladeren is grijsgroen. In totaal kunnen deze cactussen 12cm hoog worden met een diameter van 25cm. Het grootste gedeelte van deze cactus bevindt zich onder de grond. Deze Ariocarpus heeft een grote penwortel waarin hij veel water kan opslaan. Zo komt deze cactus lange periodes zonder water door.

De bloemen van de Ariocarpus Furfuraceus verschijnen in het najaar en kunnen wit tot paars van kleur zijn. Dit kan verschillen per plant.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ariocarpus Retusus subs. Furfuraceus cactussen in een 10,5cm pot.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  gemiddeld

Water: Geef de Ariocarpus Retusus subs. Furfuraceus cactus in de zomer 1x in de 2 weken. In de winter 1x per 2 maanden. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Ariocarpus Retusus subs. Furfuraceus cactus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Ariocarpus Retusus subs. Furfuraceus cactus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel