Ferocactus Stainesii Bolcactus

Artikelnummer: 6013721418454 Plantpaspoort A: Cactaceae B: NL-265765765 C: 518040 D: NL
Vorige Artikel 177 van 372 Volgende
€ 4,95 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Ferocactus Stainesii

De Ferocactus Stainesii is een prachtige robuuste bolcactus met rode stekels. In de natuur komt deze imposante bolcactus voor in een wijdverspreid gebied in Mexico. In de natuur kan deze cactus uitgroeien tot een echte reus van wel 3m. Wanneer deze cactus ongeveer 30cm breed is, begint die langzaam in de hoogte te groeien waardoor het uiteindelijk een flinke zuil wordt.

Het plantenlichaam van de Ferocactus Stainesii is donkergroen van kleur. Hierdoor is het contrast prachtig met de felrode stekels. De bloemen van de Ferocactus Stainesii zijn prachtig en verschijnen uit de kop van de cactus. Ze variëren van geel tot rood van kleur en zijn ongeveer 2,5cm lang. De Ferocactus Stainesii kan gaan bloeien bij een diameter van 20cm. Om te gaan bloeien heeft deze cactus een lichte plek nodig. Hierdoor kan je haar het beste in de zomer buiten zetten om de bloei te bevorderen. Wanneer de bloemen bevrucht maakt deze cactus 4cm grote gele eetbare vruchten. De lokale bevolking eet ook de bloemen van deze cactus voor consumptie. Ze dopen deze in een suiker meel en paneren ze dan.

Ikhebeencactus heeft voor jou prachtige exemplaren van deze robuuste Ferocactus Stainesii cactus die prachtige rode doorns  heeft in een 10.5 cm-pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Ferocactus Stainesii in het voorjaar en in de zomer 1x in de 2 weken water. In de herfst en winter is 1x per maand een watergift voldoende voor deze cactus. Let wel op dat de aarde geheel is uitgedroogd is voordat je weer water geeft.

Licht: De Ferocactus Stainesii houdt van lichte tot zonnige plaats. De doorns van de Ferocactus Stainesii kleuren intens rood naarmate deze cactus meer licht krijgt.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Ferocactus Stainesii beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Ferocactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel