Ferocactus Alamosanus bolcactus

Artikelnummer: 6013718029007
Vorige Artikel 124 van 277 Volgende
€ 17,50 (inclusief 9% btw)
Voorraad 4 stuks

Ferocactus Alamosanus

De Ferocactus Alomosanus is een prachtige bolcactus die je niet vaak tegenkom. Er wordt niet veel mee gekweekt en grotere planten zijn er niet veel. In de natuur komt de Ferocactus Alomosanus voor in Mexico. Hier groeit deze cactus in droge bosgebieden en zijn er maar 10 populaties bekend waar de Ferocactus Alomosanus groeit.

De Ferocactus Alomosanus is voor een Ferocactus een klein blijvende bolcactus die kan uitgroeien tot een diameter van 30cm en 25cm hoog. Oude planten van de Ferocactus Alomosanus kunnen aan de basis nieuwe zijscheuten maken. Het plantenlichaam van deze cactus is intens groen van kleur en de stekels zijn goudgeel van kleur. Deze combinatie geven de Ferocactus Alomosanus haar karakteristieke uiterlijk.

De Ferocactus Alomosanus bloeit bij ons in de zomer. Vanuit de kop van de cactus verschijnen groengele bloemen met een grote van 4cm. Wanneer de bloemen bestoven zijn verschijnen er bruinrode vruchten die aan het eind van de zomer rijp zijn. Ze zijn eetbaar en hebben een licht zoete smaak.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ferocactus Alomosanus cactussen in een 17cm pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: Geef de Ferocactus Alamosanus 1x per 2 weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de rust periode is 1x per 4 weken voldoende.

Licht: De Ferocactus Alamosanus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand cactus voeding van april tot september en deze Ferocactus Alamosanus beschouwt je als een vriend.

 

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

© 2017 - 2020 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel