Adenium Obesum "selected plants"

Artikelnummer: 20201906TA770 Plantpaspoort A: Adenium B: NL-253290279 C: D: NL
Artikel 1 van 409 Volgende
€ 19,95 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Adenium Obesum "selected plants"

We hebben een aantal mooie Adenium Obesum planten uitgezocht voor je. Hun caudex stam springt er echt uit. Stuk voor stuk hebben we ze zelf geselecteerd, elk met hun eigen karakter. Elke plant is verschillend met haar eigen uiterlijke eigenschappen. Door de verschillende planten op de foto's krijg je wel een beeld wat je kunt verwachten. 

De planten staan op dit moment nog in rust. Hierom hebben ze nog geen tot weinig blad. In het voorjaar beginnen ze weer uit te lopen. Deze Adenium Obesum planten staan in een 12 cm-pot

Algemene info Adenium Obesum

De Adenium Obesum is een prachtige groene caudexplant die bij ons ook in de rustperiode veel blad behoudt. Elke plant van de Adenium Obesum is uniek en maakt zijn eigen gevormde caudex. Hierdoor zijn geen twee planten hetzelfde en krijg je een karakteristiek uiterlijk per plant. De Adenium Obesum kan ook gebruikt worden als bonsai door haar prachtige vormen.

In de natuur komt de Adenium Obesum voor op het eiland Socotra en in noordoostelijke delen van Afrika. Waar de Adenium Obesum groeit is het gebied erg droog. Om lange periodes van droogte door te komen slaat de Adenium Obesum veel vocht op in haar dikke stam. In de natuur kan de Adenium Obesum uitgroeien tot baobabachtige bomen van wel 5 meter.

De bloemen verschijnen niet op een vast tijdstip in het jaar. Wanneer ze het naar hun zin hebben bij je en voldoende warmte en licht krijgen, kunnen ze meerdere keren per jaar bloeien. Aan de kop van de stengels verschijnen dan de prachtige rood-paarse bloemen. De bloemen kunnen wel tot 5 cm in diameter worden.

De Adenium Obesum heeft ook een aantal Nederlandse bijnamen, namelijk de woestijnroos en impalalelie.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: Geef de Adenium Obesum Caudex 1x per 4 weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Adenium Obesum Caudex houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand cactusvoeding van april tot september en deze Adenium Obesum Caudex beschouwt je als een vriend. De cactusvoeding helpt de Adenium Obesum Caudex ook bij het vormen van een mooie dikke caudexstam.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 12 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel