Cipocereus Bradei cluster

Artikelnummer: 6013722866827 A: Cactaceae B: NL-265765765 C: 401214 D: NL
Vorige Artikel 76 van 411 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)
Voorraad 14 stuks

Cipocereus Bradei

De Cipocereus Bradei is een prachtige groen en blauw gekleurde zuilcactus die in de natuur voorkomt in de staat Minas Gerais in Brazilië. Hier groeit de Cipocereus Bradei in rotsachtige gebieden in mineraalrijke grond. In dit gebied zijn er 5 populaties bekend die elk 50 tot 200 cactussen hebben. Door ontbossing voor landbouw gebied zie je deze prachtige zuilcactus steeds minder in de natuur.

De Cipocereus Bradei kan uitgroeien tot een aardige boom van 1 tot 3,5 meter en maakt geregeld vanuit de basis nieuwe zijarmen. De stekels zijn zwart van kleur en aan de top van de plant zijn er lichte kleine witte haartjes te zien tussen de nieuw gegroeide stekels.

De Cipocereus Bradei is een rijk bloeiende cactus. Om te kunnen bloeien moet deze cactus minimaal 60 cm hoog zijn en veel warmte krijgen geduurde het voorjaar en zomer. In de zomer verschijnen er uit de zijkant van deze cactus prachtige bloemen die tot 8 cm lang kunnen worden en 4 cm breed. De buitenkant van de bloemen is donkerblauw van kleur en de binnenkant wit.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie exemplaren van de Cipocereus Bradei in een 5.5 cm pot.

Verzorging

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Cipocereus Bradei in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: De Cipocereus Bradei houdt van een zonnige standplaats. Dat vindt deze zuilcactus echt lekker en bevordert een mooie groei en bloei bij grotere planten van de Cipocereus Bradei.

Voeding: 1x per maand van april tot september cactus voeding en deze Cipocereus Bradei beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel