Ariocarpus Agavoides RS602 Tula

Artikelnummer: 6013712319326 Plantpaspoort A: Ariocarpus B: NL-202032809 C: D: NL
Vorige Artikel 38 van 386 Volgende
€ 8,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Ariocarpus Agavoides

Ariocarpus Agavoides is een buitenbeetje in de Ariocarpus familie als het om uiterlijk gaat. Door zijn lange groene bladeren heeft het soms meer weg van een Agave. Deze cactus heeft een grote ondergrondse penwortel waarin hij water opslaat. Op deze manier heeft de cactus een reserve voor in drogere tijden. Tegelijkertijd maakt deze penwortel de cactus kwetsbaarder voor rot. Let met water geven goed op dat de aarde waarin de cactus staat uitgedroogd is voordat je de cactus weer water geeft.

De Ariocarpus Agavoides cactussen komen in de natuur voor op de vindplaats Tula in Mexico. Hier groeien de cactussen in zanderige grond. Wanneer er langere tijd geen regen valt trekt de plant zicht geheel tot grotendeels terug in de grond. Hierdoor zijn ze in het wild lastig te vinden. Aan het eind van de zomer en begin van de herfst verschijnen er uit de kop van de plant erg mooie grote paars, roze bloemen.  

De Ariocarpus Agavoides is een erg langzaam groeiende cactus. Je moet veel geduld hebben voordat deze plant van aardige omvang is. Uiteindelijk kan de Ariocarpus Agavoides uitgroeien tot een cactus van 15cm breed en 20cm hoog. Dit is natuurlijk ook weer een grote uitdaging om deze cactus groot te krijgen en wordt deze cactus niet snel te groot voor in huis of een cactusverzameling.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ariocarpus Agavoides cactussen van de vindplaats RS602 Tula die in een 5,5cm pot staan. 

Ben jij een fan van Ariocarpus cactussen? Klik < HIER > om nog meer leuke Ariocarpus soorten in je cactustas te stoppen.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   gemiddeld

Water: Geef de Ariocarpus Agavoides in de Zomer 1x per twee weken water. In de winter 1x per twee maanden een klein beetje water. Een Ariocarpus heeft een grote ondergrondse penwortel waar deze cactus veel water in kan opslaan. Belangrijk bij een Ariocarpus is dat je deze cactus geen water geeft als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Ariocarpus Agavoides houd van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Ariocarpus Agavoides beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met ikhebeencactus.

© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel