Ariocarpus retusus subs. trigonus

Artikelnummer: 20201906TA13 Plantpaspoort A: Cactaceae B NL-187122636 C: D: NL
Vorige Artikel 32 van 373 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 7 stuks

Ariocarpus retusus subs. trigonus​

De Ariocarpus retusus subs trigonus komt in de natuur voor in Mexico in de staten Tamaulipas en Nuevo Leon. Hier groeit deze Ariocarpus tussen kalkrotsen tot op een hoogte van 1200 meter.

De Ariocarpus retusus subs trigonus is een kleinblijvende cactus die erg langzaam groeit. Toch groeit de Ariocarpus retusus subs trigonus voor een Ariocarpussoort erg snel en is het een van de grootstwordende Ariocarpuscactussen. Oude planten van de Ariocarpus retusus subs trigonus kunnen een doorsnede bereiken van 30 cm en een hoogte van 25 cm.

Onder de grond ontwikkelt de Ariocarpus retusus subs trigonus een dikke penwortel waarin deze cactus veel water op kan slaan om zo een lange droge periode door te komen.

Net als alle andere Ariocarpussoorten bloeit de Ariocarpus retusus subs trigonus bij ons in de herfst. Uit het hart van deze cactus groeien 5 cm grote bloemen. De bloemen zijn witgeel van kleur.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ariocarpus retusus subs trigonuscactussen voor je die in een 6,5 cm-pot groeien.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: gemiddeld

Geef de Ariocarpus retusus subs. trigonus​ in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze Ariocarpus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Ze houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Ariocarpus retusus subs. trigonus​s houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactusvoeding en deze Ariocarpus retusus subs. trigonus​ beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 6,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel