Pachyphytum Oviferum "moonstones"

Artikelnummer: 20201906TA497 Plantpaspoort A: Cactaceae B: NL-265765765 C: 401214 D: NL
Vorige Artikel 338 van 411 Volgende
€ 2,95 (inclusief btw)

Pachyphytum Oviferum

De Pachyphytum Oviferum is een prachtige vetplant die nu ook nog eens heel hip is. Door haar mooie witgrijze kleur en wasachtige blaadjes haal je de wintersfeer in huis met deze Pachyphytum Oviferum.

De Pachyphytum Oviferum komt in de natuur voor in een groot gebied in het noorden van Mexico.  De haar uiterlijk heeft de Pachyphytum Oviferum ook de bijnaam Moonstone gekregen. De bladeren van de Pachyphytum Oviferum zijn bedekt met een dunne waslaag. Pas op met het aanraken van de bladeren. Hierdoor kan op sommige plaatsen deze waslaag verdwijnen.

De Pachyphytum Oviferum bloeit bij ons in het voorjaar en zomer. Uit de kop van deze vetplant verschijnen dan kleine stengels die aan het uiteinde in een halve cirkel groeien. Aan deze stengels verschijnen een groot aantal kleine rood oranje bloemen.

De Pachyphytum Oviferum is een erg makkelijke verplant. Ze houdt van lichte standplaats en als ze het naar haar zin heeft bij je beloond ze je ook nog een met vele kleine bloemen in het voorjaar. Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Pachyphytum Oviferum vetplanten met een prachtige waslaag in een 5.5 cm pot.

Heb jij onze sierpotten al gezien? Stop ze Hier > in je cactustas om jouw groene aankoop helemaal compleet te maken.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Pachyphytum Oviferum in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze Pachyphytum is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Ze houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Pachyphytum Oviferum houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht zorgt ervoor dat de waslaag op de bladeren van deze Pachyphytum mooier en dikker wordt. Daarnaast zorgt het ook voor een compactere groei.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Pachyphytum Oviferum beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel