Aloe Plicatilis

Artikelnummer: 6013729132116 Plantpaspoort A: Aloe B: NL-765431734 C: 14425 D: NL
Vorige Artikel 32 van 411 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Aloë Plicatilis

De Aloë Plicatilis is een prachtige speciale agave met een unieke groeivorm. In de natuur komt de Aloë Plicatilis voor in een klein gebied tussen de dorpen Franschhoek en Elandkloof in Zuid Afrika. Hier groeit deze Aloë op een paar berghellingen.

 De bladeren van de Aloë Plicatilis zijn groenblauw van kleur en groeien omhoog. Wanneer de plant ouder wordt vallen de onderste bladeren af en vormt zich een stam. Door deze unieke groeiwijze wordt de Aloë Plicatilis ook gebruikt als bonsai. De Aloë Plicatilis is een erg langzaam groeiende Aloë. Ondanks dat die niet zo snel wordt kunnen deze Aloë planten erg oud worden en een hoogte van wel 5 meter bereiken. De bladeren van de Aloe Plicatilis kunnen 20 tot 30cm lang worden.

De bloeitijd van de Aloë Plicatilis bij ons is in de winter. Toch is de bloeitijd erg variabel. Sommige Aloë Plicatilis planten bloeien op verschillende momenten in het jaar.  Vanuit het hart van deze Aloë groeit een bloemstengen met daaraan een groot aantal 5 tot 6 cm oranje rode bloemen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Aloe Plicatilis planten in een 8.5 cm pot. De Aloë Plicatilis is een unieke plant die niet vaak wordt aangeboden.
 

Heb jij onze sierpotten al gezien? Stop ze Hier > in je cactustas om jouw groene aankoop helemaal compleet te maken.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Aloë Plicatilis in de zomer 1x per twee weken water. Belangrijk is om geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven. Ook dan geldt, geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Aloë Plicatilis houd van een lichte tot zonnige plaats. Wanneer deze Aloë voldoende licht heeft worden haar kleuren extra mooi.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze Aloë Plicatilis beschouwt je als een vriend.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel