Hoodia Gordonii

Artikelnummer: 6013737836891
Vorige Artikel 224 van 430 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 16 stuks

Hoodia Gordonii

De Hoodia Gordonii is een prachtige succulente plant die onder barre omstandigheden kan leven. In de natuur kom je de Hoodia Gordonii tegen in een groot gebied van de Kalahari woestijn in Namibië en Zuid-Afrika. Ook zijn er twee kleine populaties bekend die in woestijngebieden in Botswana en Angola groeien.

De Hoodia Gordonii groeit uit tot kleine struiken van 50 tot 70cm. Vanuit de basis vertakt deze Hoodia met soms wel 50 zijarmen. De stengels van deze Hoodia is groen van kleur en de ribben zijn hobbelig gevormd. Dit laatste zorgt voor extra bescherming tegen de zon. De Hoodia Gordonii kan buitengewoon heette temperaturen aan tot wel 50°C. De stekels zijn lichtbruin van kleur en ongeveer 1cm lang.

De Hoodia Gordonii begint bij ons te bloeien in oktober. Extreme hitte in de zomer kan de bloei bevorderen bij deze Hoodia. De bloemen zijn rond van vorm en roodbruin van kleur. Bij oudere planten van de Hoodia Gordonii kunnen de bloemen een diameter krijgen van 9cm. De bloemen van deze Hoodia worden bestoven door vliegen. Hierdoor ruiken ze niet erg lekken. De bloemen vallen onder de aasbloemen. Net als Huernia en Orbea soorten.

De Hoodia is niet alleen een erg mooie en karakteristieke plant. De Hoodia Gordonii staat ook bekend om de hongerstillende eigenschappen. Het wordt ook wel eens de wonder plant van de twintigste eeuw genoemd doordat die terug te vinden is in vele afval pillen, poeders etc.

Door de oorspronkelijke bewoners van de Kalahari woestijn werd de Hoodia Gordonii gegeten wanneer ze op lange tochten waren op zoek naar eten. Naast dat de Hoodia Gordonii de honger stilt worden je zintuigen en uithoudingsvermogen ook beter. Dit helpt vooral bij het vinden van eten en het jagen op prooien.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Hoodia Gordonii planten in een 5,5cm pot.

Heb jij onze sierpotten al gezien? Stop ze Hier > in je cactustas om jouw groene aankoop helemaal compleet te maken.


Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Hoodia Gordonii in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: Geef de Hoodia Gordonii een lichte standplaats. Dat vindt deze Hoodia lekker.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Hoodia Gordonii

beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel