Lapidaria Margaretae

Artikelnummer: 6013741850807 Plantpaspoort A: Lapidaria B: NL-765431734 C: 311605 D: NL
Vorige Artikel 83 van 385 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)
Voorraad 73 stuks

Lapidaria Margaretae

 De lapidaria Margaretae is een prachtige succulente plant die je niet vaak tegenkomt. Deze succulent valt onder de Mesembs familie net als de Lithops levende steentjes. De bladeren van de lapidaria Margaretae zijn blauw groen van kleur met paarse randen. De kleur van de randen van de bladeren wordt feller wanneer de lapidaria Margaretae op een lichte plaats staat. De lapidaria Margaretae maakt per plantje 2 tot 3 bladerparen aan. Oude bladeren verschrompelen uiteindelijk en hier groeien weer nieuwe balderen voor terug aan de kop van de plant.

De plantensoort Lapidaria is monotype geslacht. Dit houd in dat het uit een plantsoort bestaat. Namelijk de lapidaria Margaretae. In de natuur is de lapidaria Margaretae te vinden in Namibië en de Noordkaap van Zuid Afrika. Verdeel over ongeveer 15 populaties groeien ze bijna onzichtbaar in witte quartz velden of zanderige met stenen bedekte velden. Doordat er weinig regen valt in deze gebieden zijn de lapidaria Margaretae planten gedeeltelijk teruggetrokken in de grond. Dit maakt ze extra lastig om te vinden.

De bloemen van de lapidaria Margaretae zijne echt prachtig en een echte beloning voor je goede zorgen voor deze succulent. Ze verschijnen in de herfst uit het midden van de plant. De kleur van de bloemen is pastel geel en ze kunnen tot 5cm breed worden. Hierdoor is de plant bijna niet meer te zien.
 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie lapidaria Margaretae planten in een 5,5cm pot. Er zijn drie varianten zoals op de foto te zien is. Een cluster, een enkele grote of een duo in een pot. Je krijgt 1 van deze drie varianten. Heb jij voorkeur voor één? Laat deze dan even achter bij de opmerkingen van je bestelling. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: De lapidaria Margaretae groeit bij ons in het voorjaar en de herfst. in deze periode heeft de lapidaria Margaretae wel water nodig. In de zomer een kleine hoeveelheid water en in de winter wil de lapidaria Margaretae eigenlijk geen water.

Licht: De lapidaria Margaretae soort houdt van een zonnige standplaats vinden levende steentjes lekker

Voeding: 1x per maand van mei tot oktober cactus voeding en deze lapidaria Margaretae beschouwt je als een vriend.

???? planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel