Fockea Edulis Caudex

Artikelnummer: 6013725097075 Plantpaspoort A: Fockea B: NL-765431734 C: 262442 D: NL
Vorige Artikel 178 van 372 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 9 stuks

Fockea Edulis

De Fockea Edulis is een mooie groene caudex plant die in de natuur voorkomt in Namibië en Zuid Afrika. De Fockea Edulis is familie van de Fockea Natalensis. In de natuur groeit de Fockea Edulis in droge savanne en rotsgebieden. De caudex van de v is grijs groen van kleur en krijgt wanneer de Fockea ouder wordt allemaal kleine bobbels. Uiteindelijk kan de caudex een uitgroeien tot een diameter van 60cm. Hier wel heel veel jaren overheen. In de natuur groeit de caudex voor een groot deel onder de grond. Wanneer de caudex bedekt is met grond groeit deze sneller.

De bladeren van de Fockea Edulis zijn groen van kleur. De Fockea Edulis is een groenblijvende caudex plant. In de rust periode van januari tot april vallen er wel wat bladeren af, maar deze Fockea wordt zelden bladloos.

Aan het einde van de zomer gaat de Fockea Edulis bij ons bloeien. Er verschijnen dat wit groene bloemetjes aan de stengels. De bloemen zijn erg klein en worden maximaal 1,5cm groot. De bloemen van de Fockea Edulis worden bestoven door fruitvliegen. Wanneer de bestuiving is gelukt zullen er langwerpige grijze vruchten aan deze Fockea groeien waarin de zaden zitten.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Fockea Edulis in het voorjaar en de zomer 1x per 2 tot 4 weken water. In de herfst en winter is 1x per 2 maanden voldoende. Belangrijk is dat je wel de aarde geheel laat opdrogen voordat je weer water geeft. Wanneer de wortels van de Fockea Edulis lang nat blijven kunnen deze gaan rotten.

Licht: Geef de Fockea Edulis een lichte standplaats. Daar geniet deze Fockea van.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Fockea Edulis beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

???? planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel