Epiphyllum Anguliger Zaagcactus

Artikelnummer: 6013725268215 Plantpaspoort A: Epiphyllum B: NL-550668241 C: - D: NL
Vorige Artikel 132 van 406 Volgende
€ 9,95 (inclusief btw)
Voorraad 9 stuks

Epiphyllum Anguliger Zaagcactus

De Epiphyllum Anguliger is een prachtige gevormde cactus. Ondanks dat deze leuke plant er niet uitziet als een cactus, is het toch echt een cactus. Door de golvende vorm van de bladeren van de Epiphyllum Anguliger wordt deze cactus ook wel de zaagcactus, zigzagcactus of fishbone cactus genoemd.

De Epiphyllum Anguliger zaagcactus houdt van een lichte plek niet in de volle zon. Hierdoor is deze plant geschikt voor vele plaatsen in huis. De zaagcactus is zeer geschikt als hangplant. In het begin groeien de bladeren recht omhoog. Later wanneer ze +-30cm lang zijn gaan ze hangend groeien. Uiteindelijk kunnen de bladeren van de Epiphyllum Anguliger uitgroeien tot wel 1 meter.

In de natuur komt de Epiphyllum Anguliger in subtropische wouden in Mexico. Hierdoor wil deze zaagcactus wel iets meer water dan een gewone cactus en kan die wat langer in natte grond staan.

Niet alleen de bladeren van de Epiphyllum Anguliger zijn prachtig. De bloemen die in de zomer verschijnen ook. Deze zijn groot, tot wel 12cm en crème wit van kleur. Ze verspreiden een licht zoete geur. De bloemen van de zaagcactus blijven één dag open.

Ikhebeencactus heeft mooie Epiphyllum Anguliger zaagcactussen voor je in een 12 cm pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: in de zomer wil de Epiphyllum Anguliger Zaagcactus 1x in de 2 weken water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer de Epiphyllum Anguliger Zaagcactus lang in natte aarde staat kan haar wortelsysteem gaan rotten.

Licht: De Epiphyllum Anguliger Zaagcactus houdt van een lichte plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Epiphyllum Anguliger Zaagcactus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 12 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel