Lithops Jullii var. Fulleri "fullergreen"

Artikelnummer: 6013749152163 Plantpaspoort A: Lithops B: NL-265765765 C: 522071 D: NL
Vorige Artikel 225 van 331 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 31 stuks

Lithops Jullii var. Fulleri "fullergreen"

De Lithops Jullii var. Fulleri "fullergreen" is een prachtige creamy groen gekleurde lithops soort met een mooie tekening boven op haar bladeren. De lithops Jullii var. Fulleri komt in de natuur voor 25 km zuidoost van het dorpje Pofadder in Zuid-Afrika. De cultivar Fullergreen is in kwekerijen ontstaan. Bij deze cultivar is de grijze kleur van het plantenlichaam omgeruild voor een mooie creamy groene kleur. Dit maakt de Lithops Jullii var. Fulleri "fullergreen" zo mooi en uniek.

Vanaf de zomer tot de herfst kan de Lithops Jullii var. Fulleri "fullergreen" gaan bloeien. Uit het midden tussen de twee bladeren in groeien dan witte bloemen die tot 5 dagen blijven bloeien.

Ikhebeencactus heeft mooie Lithops Jullii var. Fulleri "fullergreen"clusters voor je in een 8,5cm pot.

Algemene informatie Lithops levende steentjes

Lithops soorten bloeien in de herfst met witte of gele bloemen die uit de steentjes verschijnen. 1x per jaar verwisselen de steentjes hun blad. Het buitenste gedeelte laat los en uit het midden groeit een de nieuwe plant. De nieuwe levende steentjes wordt uiteindelijk weer groter als de vorige. Dus schrik niet als ineens de steen opensplijt en er een nieuwe steen uit komt. Daar groeien ze in een zanderige grond en zijn ze lastig te vinden. Dit komt doordat de Lithops soorten tijdens droge periodes zich grotendeels in het zand terugtrekken waardoor enkel nog de bovenkant van de twee bladeren te zien zijn. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: Geef de Lithops Jullii var. Fulleri "fullergreen" 1x per 4 weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Lithops Jullii var. Fulleri "fullergreen" houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Lithops Jullii var. Fulleri "fullergreen" beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Heb jij onze BLOG al gelezen over levende steentjes?

 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel