Lithops Fulviceps clusters

Artikelnummer: 6013731997963 Plantpaspoort A: Lithops B: NL265765765 C: 492707 D: NL
Vorige Artikel 115 van 378 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 16 stuks

Lithops Fulviceps

De Lithops Fulviceps is een prachtige gekleurde lithops soort met een mooie gestippelde tekening boven op haar bladeren. De Lithops Fulviceps komt in de natuur voor in een groot gebied in Namibië en de Noordkaap van Zuid-Afrika. Hier groei de Lithops Fulviceps in rotsachtige woestijngebieden op een hoogte van 700-1150 meter boven zee niveau. In de winternachten krijgt de Lithops Fulviceps hier ook enkele graden vorst te voortduren. In de herfst gaat de Lithops Fulviceps bloeien. Tussen de bladeren verschijnen dan felgele bloemen. De bloemen van de Lithops Fulviceps bloeien enkele dagen.  

Ikhebeencactus heeft mooie Lithops Fulviceps clusters voor je in een 8,5cm pot.


Algemene informatie Lithops levende steentjes

Lithops soorten bloeien in de herfst met witte of gele bloemen die uit de steentjes verschijnen. 1x per jaar verwisselen de steentjes hun blad. Het buitenste gedeelte laat los en uit het midden groeit een de nieuwe plant. De nieuwe levende steentjes wordt uiteindelijk weer groter als de vorige. Dus schrik niet als ineens de steen opensplijt en er een nieuwe steen uit komt. Daar groeien ze in een zanderige grond en zijn ze lastig te vinden. Dit komt doordat de Lithops soorten tijdens droge periodes zich grotendeels in het zand terugtrekken waardoor alleen nog de bovenkant van de twee bladeren te zien zijn. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: Geef de Lithops Fulviceps 1x per 4 weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Lithops Fulviceps houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Lithops Fulviceps beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Heb jij onze BLOG al gelezen over levende steentjes?

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel