Corynopuntia Bulbispina

Artikelnummer: 6013731971918 Plantpaspoort A: Corynopuntia B: NL-765431734 C: 271617 D: NL
Vorige Artikel 85 van 411 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Corynopuntia Bulbispina

De Corynopuntia Bulbispina is een klein blijvende cactussoort die in de natuur voorkomt in een groot gebied in Mexico. Hier groeit de Corynopuntia Bulbispina in droge zanderige gebieden. In deze gebieden kan het in de nacht erg koud worden. Hierdoor is de Corynopuntia Bulbispina bestand tegen temperaturen van -15 graden. Wel moet de grond waarin de Corynopuntia Bulbispina staat volledig droog zijn.

Bij oudere exemplaren verschijnen in de zomer grote gele bloemen. Deze kunnen tot wel 7cm in diameter worden. Ondanks dat de Corynopuntia Bulbispina in de natuur in een groot gebied voorkomt zien we haar in de cultuur weinig.

De plantdelen van de Corynopuntia Bulbispina kunnen afbreken. Als dit gebeurt kun je ze gemakkelijk weer oppotten. De plantdelen wortelen snel en zullen dan verder groeien. Om deze reden is de Corynopuntia Bulbispina in de natuur ook in een groot gebied te vinden. Wanneer wilde dieren langs deze cactus lopen blijven er één of meerdere plantdelen hangen in de vacht. Deze kunnen wel dagen blijven zitten tot ze er op een andere plek weer uitvallen. Dan groeit dat gedeelte van de plant daar verder.

Ikhebeencactus heeft mooie Corynopuntia Bulbispina planten voor je in een 5,5cm pot.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  Makkelijk

Water: Geef de Corynopuntia Bulbispina in de zomer 1x in de 2 weken water. In de winter is 1x in de 2 maanden voldoende. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de  Corynopuntia Bulbispina een zonnige tot lichte standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze Corynopuntia Bulbispina beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.
 

Synoniemen voor de Corynopuntia Bulbispina zijn: Grusonia Bulbispina en Opuntia Bulbispina.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel