Tephrocactus Geometricus

Artikelnummer: 6013747667645 Plantpaspoort A: Tephrocactus B: NL-765431734 C: 280450 D: NL
Vorige Artikel 96 van 437 Volgende
€ 12,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Tephrocactus Geometricus

De Tephrocactus Geometricus is een prachtige en erg gewilde Tephrocactus soort. Dit komt voornamelijk door de symmetrie en mooie rond gevormde plantdelen. In de natuur komt de Tephrocactus Geometricus voor in Argentinië en bij het grensgebied met Bolivia.

In het gebied groeit de Tephrocactus Geometricus op berghellingen op een hoogte van 2200 tot 2900 meter. De gebieden waar de Tephrocactus Geometricus groeit zijn niet goed toegankelijk door de hoogte. Ook kan het op deze hoogte goed vriezen. Hierdoor is de Tephrocactus Geometricus bestand tegen temperaturen van -10 graden. De grond waarin de Tephrocactus Geometricus staat moet wel volledig zijn uitgedroogd.

Vanuit de kop van een bestaande bol van de Tephrocactus Geometricus groeit in de zomer bij een nieuwe bollen. Deze zijn in het begin als ze groeien rood paars van kleur. Later wanneer deze uitgegroeid zijn krijgen ze de karakteristieke grijsblauwe kleur.

Aan het eind van het voorjaar verschijnen de bloemen van de Tephrocactus Geometricus. Deze zijn echt prachtig. Ze kunnen tot 8 cm groot worden en zijn wit tot lichtroze van kleur.

Stekels heeft de Tephrocactus Geometricus niet veel. Enkele donkere omlaag groeiende stekels zijn er zichtbaar op de cactus. Waarschijnlijk, omdat de Tephrocactus Geometricus hoog in de bergen groeit, zijn de stekels nooit nodig geweest om de cactus te beschermen. Voor iemand die houdt van een cactus met weinig stekels is de Tephrocactus Geometricus ideaal.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Tephrocactus Geometricus in een 8,5 cm pot.


Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  Makkelijk

Water: Geef de Tephrocactus Geometricus in de zomer 1x in de 2 weken water. In de winter is 1x in de 2 maanden voldoende. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de Tephrocactus Geometricus een zonnige tot lichte standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze Tephrocactus Geometricus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel