Cephalocereus Goebelianus clusters

Artikelnummer: 6013751363359 Plantpaspoort A: Cephalocereus B: NL765431734 C: 262440 D: NL
Vorige Artikel 57 van 400 Volgende
€ 4,95 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Cephalocereus Goebelianus

De Cephalocereus Goebelianus is een prachtige zuilcactus met gebogen doorns. In de natuur komt de Cephalocereus Goebelianus voor in een klein gebied in het oosten van Brazilië. Hier groeit de Cephalocereus Goebelianus in rotsachtig gebied. In de natuur kan de Cephalocereus Goebelianus uitgroeien tot flinke zuilen van wel 6 meter hoog.

Net als bij een Melocactus maakt de Cephalocereus Goebelianus een cephalium. Dit is een wollig gedeelte dat op de cactus groeit. Bij de Cephalocereus Goebelianus groeit het cephalium niet op de kop van de cactus maar op één zijkant. De Cephalocereus Goebelianus groeit ook gewoon door wanneer het cephalium vormt.

Uit het cephalium verschijnen in de zomer bij ons de bloemen. Deze zijn belvormige, wit van kleur en worden bestoven door vleermuizen. Naast het cephalium zijn de stekels ook een echt karakteristieke eigenschap van de Cephalocereus Goebelianus waaraan je hem herkent. De stekels zijn geel bruin van kleur en gebogen aan het einde.

Ikhebeencactus heeft mooie Cephalocereus Goebelianus cactus clusters voor je die in een 8,5cm pot groeien.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  Makkelijk

Water: Geef de Cephalocereus Goebelianus in de zomer 1x in de 2 weken water. In de winter is 1x in de 1 tot 2 maanden voldoende. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de Cephalocereus Goebelianus een zonnige tot half zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze  Cephalocereus Goebelianus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel