Scilla Socialis (Ledebouria socialis)

Artikelnummer: 6013740753727 Plantpaspoort A: Scilla B: NL-765431734 C: 206872 D: NL
Vorige Artikel 331 van 372 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)

Scilla Socialis

De Scilla Socialis is een mooie caudex soort die niet mag ontbreken in je verzameling. Het is een erg gemakkelijk plant met een uniek uiterlijk. In de natuur komt de Scilla Socialis voor op twee locaties in Zuid-Afrika. In KwaZulu-Natal en in de Oostkaap provincie. Hier groeit de Scilla Socialis in zanderige gebieden waar geregeld regen valt in de zomer.

De Scilla Socialis heeft een caudex waarin ze water op kan slaan voor een lange droge periode. Meestal is deze caudex bedenkt door ingedroogde bladeren. Net als bij andere bollensoorten splits de caudex van de Scilla Socialis zich geregeld. Hierdoor krijg je mooie groepjes met Scilla Socialis planten.

De bovenkant van bladeren van de Scilla Socialis zijn zilvergroen van kleur met donkere groene stippen erop. De onderkant van de bladeren zijn paars tot donkerrood van kleur. Dit geeft de Scilla Socialis haar karakteristieke uiterlijk.

In het voorjaar en de zomer vormt de Scilla Socialis haar bloemen. Vanuit het hart van de plant groeit een bloemstengel met daaraan allemaal belvormige groen paarse bloemetjes.

Ikhebeencactus heeft mooie Scilla Socialis caudex planten voor je in een 10,5cm pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  Gemiddeld

Water: Geef de Scilla Socialis in de zomer 1x in de 2 weken water. In de winter is 1x in de 1 tot 2 maanden voldoende. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de Scilla Socialis een zonnige tot half zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze  Scilla Socialis beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel