Orbea Leendertziae Cristaat ( Stapelia ) Big

Artikelnummer: 6013744131194 Plantpaspoort A: Stapelia B: NL-765431734 C: 168295 D: NL
Vorige Artikel 32 van 385 Volgende
€ 9,95 (inclusief btw)
Voorraad 4 stuks

Stapelia Leendertziae cristaat (Orbea)

De Stapelia Leendertziae is een leuke Stapelia soort die je niet vaak tegenkomt. De Stapelia Leendertziae is familie van de Orbea Variegata, de Orbea Divaricata en de Huernia Macrocarpa.  Deze Stapelia is erg geschikt om in een hang pot te groeien. De stengels groeien langer dan bij andere Stapelia soorten en hebben snel de neiging om te gaan hangen.

De stengels van de Stapelia Leendertziae zijn licht groen van kleur en de randen kunnen een rode gloed krijgen door de zon. Op de huid van deze Stapelia zitten allemaal kleine dons haartjes. Hierdoor voelen de stammen van de Stapelia Leendertziae erg zacht aan.

In de herfst gaat de Stapelia Leendertziae bij ons bloeien. Dan verschijnen er erg grote stervormige bloemen uit de zijkant van de stengels. De bloemen zijn paars bruin van kleur. Na de bloei gaat de Stapelia Leendertziae in rust. Vanaf het voorjaar ontwaakt de plant weer en gaat de Stapelia Leendertziae weer groeien als de temperatuur warmer wordt en dagen lichter.

Deze Cristaat vorm van de Stapelia Leendertziae is een snel groeiende plant. De cristaat vorm houdt in dat deze Stapelia Leendertziae in een kamvorm groeit. Hierdoor groeit elke Stapelia Leendertziae in een unieke vorm en is geen plant hetzelfde.  

Ikhebeencactus heeft voor mooie grote Stapelia Leendertziae cristaten voor je in een 13cm pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Stapelia Leendertziae cristaat in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: Geef de Stapelia Leendertziae cristaat een lichte standplaats. Dat vindt deze Stapelia erg lekker.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Stapelia Leendertziae cristaat beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 13 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel