Lithops Localis ( Terricolor ) C131

Artikelnummer: 6013727370398
Vorige Artikel 158 van 271 Volgende
€ 5,95 (inclusief 9% btw)
Voorraad 17 stuks

Lithops Localis ( Terricolor) C131 Clusters

De Lithops Localis is een mooie fijne Lithops soort. Voorheen was deze Lithops ondergebracht onder de naam Terricolor. De C131 staat voor de vindplaats van deze Lithops. In de natuur groeien deze levende stenen vlakbij het Miller Station. Dit is een oude verlaten outpost waar vroeger de walvisvaarders hun buit aan land brachten. De eigenschappen van de Lithops Localis die op deze vindplaats groeien is de grijze kleur. In de omgeving van Miller station in Zuid-Afrika liggen veel kleine grijze kalksteen verspreid over grote vlaktes. Hierdoor is deze Lithops Localis goed gecamoufleerd. 

Bovenop de bladeren bevinden zich allemaal kleine zwarte stipjes. Dit is een karakteristieke eigenschap van de Lithops Localis. De bloemen van de Lithops Localis zijn fel geel van kleur en verschijnen bij ons in de herfst.

Ikhebeencactus heeft mooie Lithops Localis clusters met karakteristieke eigenschappen van de vindplaats C131 Miller station voor je in een 8,5cm pot. 

Algemene informatie Lithops succulente

Lithops soorten bloeien in de herfst met witte of gele bloemen die uit de steentjes verschijnen. 1x per jaar verwisselen de steentjes hun blad. Het buitenste gedeelte laat los en uit het midden groeit een de nieuwe plant. De nieuwe levende steentjes wordt uiteindelijk weer groter als de vorige. Dus schrik niet als ineens de steen opensplijt en er een nieuwe steen uit komt. Daar groeien ze in een zanderige grond en zijn ze vaak lastig te vinden. Dit komt doordat de Lithops soorten tijdens droge periodes zich vaak grotendeels in het zand terugtrekken waardoor enkel nog de bovenkant van de twee bladeren te zien zijn. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Lithops Localis ( Terricolor) C131 Clusters in de lente, zomer en herfst geregeld water. in de winter weinig water

Licht: De Lithops Localis ( Terricolor) C131 Clusters soort houdt van een zonnige standplaats vinden levende steentjes lekker

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Lithops Localis ( Terricolor) C131 Clusters beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de levende steentjes kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Heb jij onze BLOG al gelezen over levende steentjes?

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel