Lithops Aucampiae var. Glaudinae (C116)

Artikelnummer: 6013739256284 Plantpaspoort A: Lithops B: NL265765765 C: 492707 D: NL
Vorige Artikel 169 van 385 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Lithops Aucampiae var. glaudinae (C116) Clusters

Deze mooie Lithops soort heeft een prachtige tekening op haar bladeren. De Lithops Aucampiae var. Glaudinae van vindplaats C116 is de enige met deze tekening. Lithops Aucampiae var. glaudinae van andere vindplaatsen hebben weer een andere tekening en kleur patroon. De vindplaats C116 bevindt zich in Zuid-Afrika. Om precies te zijn 70km WNW van de stad Griekwastad op de Noord Kaap. Dit de enige locatie waar deze variant met tekening tot op heden gevonden is.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie cluster met meerdere exemplaren van deze prachtige Lithops soort die op enkel op deze locatie voorkomt in een 8,5cm pot.

Algemene informatie Lithops succulente

Lithops soorten bloeien in de herfst met witte of gele bloemen die uit de steentjes verschijnen. 1x per jaar verwisselen de steentjes hun blad. Het buitenste gedeelte laat los en uit het midden groeit een de nieuwe plant. De nieuwe levende steentjes wordt uiteindelijk weer groter dan de vorige. Dus schrik niet als ineens de steen opensplijt en er een nieuwe steen uit komt. Daar groeien ze in een zanderige grond en zijn ze vaak lastig te vinden. Dit komt doordat de Lithops soorten tijdens droge periodes zich vaak grotendeels in het zand terugtrekken waardoor enkel nog de bovenkant van de twee bladeren te zien zijn. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Lithops Aucampiae var. glaudinae (C116) in de lente, zomer en herfst geregeld water. in de winter weinig water

Licht: De Lithops Aucampiae var. glaudinae (C116) soort houdt van een zonnige standplaats vinden levende steentjes lekker

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Lithops Aucampiae var. glaudinae (C116) beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de levende steentjes kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Heb jij onze BLOG al gelezen over levende steentjes?

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel