Lithops Hookeri

Artikelnummer: 20201906TA362 Plantpaspoort A: Lithops B: NL265765765 C: 492707 D: NL
Vorige Artikel 136 van 385 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 9 stuks

Lithops Hookeri Clusters

De Lithops Hookeri is een mooie Lithops soort die in de natuur in een groot gebied in de Kaap provincie in Zuid Afrika voorkomt. Hier groeit de Lithops Hookeri vaak in zanderig en rotsachtige grond. De kleur van het plantenlichaam van de Lithops Hookeri is lava bruin. Boven op de bladeren zit de donkerbruine tekening. Voor een Lithops kan de Lithops Hookeri erg groot worden. Grote planten kunnen 5-6 cm in doorsnede worden. De bloemen zijn naar verhouding erg klein. Ze verschijnen bij ons in de herfst en zijn geel van kleur. 

Ikhebeencactus heeft mooie clusters voor je met meerdere exemplaren van deze prachtige Lithops Hookeri in een 8,5 cm-pot.

Algemene informatie Lithops succulente

Lithops soorten bloeien in de herfst met witte of gele bloemen die uit de steentjes verschijnen. 1x per jaar verwisselen de steentjes hun blad. Het buitenste gedeelte laat los en uit het midden groeit een de nieuwe plant. De nieuwe levende steentjes wordt uiteindelijk weer groter dan de vorige. Dus schrik niet als ineens de steen opensplijt en er een nieuwe steen uit komt. Daar groeien ze in een zanderige grond en zijn ze vaak lastig te vinden. Dit komt doordat de Lithops soorten tijdens droge periodes zich vaak grotendeels in het zand terugtrekken waardoor enkel nog de bovenkant van de twee bladeren te zien zijn. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Lithops Hookeri in de lente, zomer en herfst geregeld water. In de winter weinig water

Licht: De Lithops Hookeri soort houdt van een zonnige standplaats vinden levende steentjes lekker

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Lithops Hookeri beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de levende steentjes kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Heb jij onze BLOG al gelezen over levende steentjes?

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel