Pachycereus Marginatus Cristaat

Artikelnummer: 6013743441478 Plantpaspoort A: Marginatocereus B: NL-765431734 C: 206869 D: NL
Vorige Artikel 305 van 373 Volgende
€ 8,95 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Pachycereus Marginatus Cristaat

Normaal is de Pachycereus Marginatus een zuilcactus die uitgroeit tot lange zuilen. Deze cristaat vorm doet dat net even anders. De Pachycereus Marginatus Cristaat groeit in een kamvorm. Elke cactus groeit hierdoor uit tot een unieke vorm. Geen één is echt hetzelfde en dat maakt deze cactus zo uniek. 

Ikhebeencactus heeft mooie geselecteerde Pachycereus Marginatus Cristaat cactussen in een 12cm pot voor je.

Algemene informatie Pachycereus Marginatus

De Pachycereus Marginatus is een mooie symmetrisch groeiende zuilcactus. In tegenstelling tot veel grote zuilcactussen heeft de Pachycereus Marginatus fijne stekels die uit het uiteinde van de ribben van deze cactus groeien. In de natuur komt de Pachycereus Marginatus voor in een heel groot gebied in Mexico.

De Pachycereus Marginatus maakt zelden zijarmen en kan uitgroeien tot een flink formaat. In de natuur zijn er zuilcactussen van deze Pachycereus gevonden die wel 15 meter hoog waren. Bij ons in de cultuur is echter een stam van 4 meter al erg hoog. De doorsnede van de stam van deze zuilcactus is bij deze hoogtes tussen de 15 en 20 cm.

De stekels van de Pachycereus Marginatus zijn wit geel van kleur. De nieuw gegroeide stekels aan de kop van de cactus zijn rood van kleur. Later kleuren deze terug naar dezelfde kleur als de rest van de stekels.

De bloemen van de Pachycereus Marginatus zijn roze rood van kleur en groeien uit de zijkant van de cactus. Bij grotere planten krijg je dan een grote rij van bloemen uit de zijkant. De Pachycereus Marginatus bloeit bij ons aan het eind van het voorjaar. Wanneer de bloemen bevrucht zijn ontstaan er geel rode vruchten. Deze worden 4cm groot en zitten vol met zaden.

Omdat de Pachycereus Marginatus mooi recht groeit en zelden vertakt wordt deze cactus in Mexico vaak gebruikt om een schutting mee te maken. In een rechte lijn worden de planten dan strak tegen elkaar uitgeplant.

Door de jaren heen is de naamgeving van het geslacht van deze cactus vaak veranderd. Hierdoor komt je deze cactus ook tegen onder de namen: Marginatocereus Marginatus, Stenocereus Marginatus en Lemaireocereus Marginatus.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Gemiddeld

Water: Geef de Pachycereus Marginatus van april tot oktober 1x per twee weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven. Ook dan geldt, geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Pachycereus Marginatus houdt van een zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot september cactus voeding en deze Pachycereus Marginatus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

* synoniemen voor de Pachycereus Marginatus zijn: Marginatocereus Marginatus, Stenocereus Marginatus en Lemaireocereus Marginatus.

???? planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 12 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel