Cissus Juttea caudex

Artikelnummer: 6013727125165 Plantpaspoort A: Cissus B: NL-765431734 C:291329 D: NL
Vorige Artikel 68 van 386 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Cissus Juttea caudex

De Cissus Juttea  is een prachtige caudex plant die in de natuur voorkomt in een groot gebied langs de kust van Namibië. Hier groeit de Cissus Juttea  in dorre hete gebieden. Wanneer de Cissus Juttea  het erg warm krijgt door de zon laat ze haar bladeren zakken om schaduw te geven aan haar stam. 

De Cissus Juttea is een caudex soort en kan daarom ook veel water opslaan in haar houterige stam om zo lange droge perioden door te komen. Vanuit de kop van de stam groeien de vlezige groene bladeren met een licht rode kleur aan de randen. De Cissus Juttea is een langzame groeier, maar kan uiteindelijk uitgroeien tot een flinke caudex. De stam kan dan 2m hoog en 1m breed worden. 

De Cissus Juttea  gaat bij ons in de zomer bloeien. Uit de kom van de plant verschijnen dan crème gele bloemen. Wanneer deze bevrucht zijn ontstaan er kleine oranje rode bessen. In de winter gaat de Cissus Juttea in rust. Dan vallen vaak ook de bladeren af. Gelukkig groeien deze in het voorjaar gewoon weer terug. 

Ikhebeencactus heeft mooie Cissus Juttea caudex planten voor je in een 5,5cm pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Cissus Juttea in de zomer geregeld water anders verdorren de bladeren en in de winter wanneer de caudex in rust gaat, is 1x per 2 maanden voldoende. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: De Cissus Juttea kunt u het beste een lichte tot zonnige plaats geven.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Cissus Juttea beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Cissus Jutea kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel