Echinocactus Grusonii Curvispinus groot

Artikelnummer: 6013737245297 Plantpaspoort A: Cactaceae B: NL-187122638 : D: NL
Artikel 112 van 358
€ 24,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Echinocactus Grussonii Curvispinus

De Echinocactus Grussonii Curvispinus is de elegante zus van de bekende Echinocactus. Haar stekels zijn prachtig gebogen gevormd. Hierdoor krijgt de Echinocactus Grussonii Curvispinus haar unieke uiterlijk. De Echinocactus Grussonii Curvispinus kan uitgroeien tot een flink formaat van wel 90cm hoog. Hier doet de Echinocactus Grussonii Curvispinus wel heel wat jaren over. Wanneer deze cactus een doorsnede heeft bereikt van 30-35 cm kan ze gaan bloeien. Hiervoor heeft ze wel een erg zonnige en lichte plaats nodig. De bloemen verschijnen in de kop van de plant en zijn geel van kleur. 

Ikhebeencactus heeft mooie Echinocactus Grussonii Curvispinus cactussen voor je die in een 17 cm pot groeien. 

Algemene informatie Echinocactus Grussonii

De Echinocactus Grussonii is een prachtige bolcactussen en ook één van de bekendste cactussen. Hoe bekend deze cactus in de cultuur is zo weinig vindt je deze cactus helaas nog in het wild.

In de natuur komt de Echinocactus Grussonii voor in Centraal Mexico, van San Luis Potosi tot Hidalgo. Hier is die bijna niet meer te vinden door toedoen van mensen. De Echinocactus Grussonii moest hier plaats maken voor steden en landbouw.

In Nederland is de Echinocactus Grussonii niet alleen bekend onder haar Latijnse naam, maar ook als grootmoedersstoel. Deze bijnaam heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Ga er maar eens op zitten.

Niet alleen de doorns van deze imposante cactus zijn geel. Wanneer de Echinocactus Grussonii een doorsnede van 30cm heeft kan ze gaan bloeien. Kleinere exemplaren van deze cactus bloeien niet. Wanneer je de Echinocactus Grussonii vanaf het voorjaar tot de zomer op een lichte zonnige plek zet kan ze je in de zomer belonen met prachtige gele bloemen. Deze bloemen verschijnen in een cirkel uit de kop van de cactus en ruiken heerlijk.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Echinocactus Grussonii Curvispinus in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: Met een lichte en zonnige plaats maak je de Echinocactus Grussonii Curvispinus blij en dit bevordert ook de bloei bij grotere exemplaren van de cactus.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Echinocactus Grussonii Curvispinus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 17 cm
© 2017 - 2024 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel