Crassula Estagnol

Artikelnummer: 6013747780733 Plantpaspoort A: Crassula B: NL765431734 C: 289267 D: NL
Vorige Artikel 92 van 375 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Crassula Estagnol

De Crassula Estagnol is een mooie Crassula soort met een frisgroene kleur.  De Crassula Estagnol komt niet in de natuur voor, maar is ontstaan door een kruising met twee Crassula soorten waarvan 1 vermoedelijk de Crassula Pyramidalis is. De Crassula Estagnol is ontstaan nadat de Nederlandse succulente kweker Cok Grootschoot en Aldo Torrebruno deze plant ontdekte bij een Franse succulente kweker. De kweker woonde in de wijk Estagnol in de Franse stad Antibes. Cok Grootscholten heeft 2 planten meegenomen en is hiermee verder gaan kweken. Later heeft hij ze op de markt gebracht onder de naam Crassula Estagnol. 

De Crassula Estagnol is een langzaam groeiende plant. De bladeren groeien een klein beetje verschoven van elkaar. Hierdoor groeit de Crassula Estagnol is een mooie spiraal vorm. De kop van de Crassula Estagnol  splits zich wanneer de plant groter wordt en vormt dan 3-6 nieuwe koppen. 

Wil je de mooie groene kleur van de bladeren behouden moet je de Crassula Estagnol niet in de volle zon zetten. De Crassula Estagnol gaat bij ons in de Herfst en winter bloeien. Vanuit de kop van deze Crassula groeien de bloemstengels met daaraan allemaal kleine witte bloemetjes. 

Ikhebeencactus heeft mooie groene Crassula Estagnol planten voor je in een 5,5cm-pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Gemiddeld

Water: Geef de Crassula Estagnol in de zomer 1x in de 2 weken water. In de winter is 1x in de 1 tot 2 maanden voldoende. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de Crassula Estagnol een zonnige tot half zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze Crassula Estagnol beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Crassula Estagnol kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 


 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel