Crassula ausensis subs. titanopsis

Artikelnummer: 6013733662692 Plantpaspoort A: Crassula B: NL765431734 C: 306344 D: NL
Vorige Artikel 64 van 373 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Crassula ausensis subs. titanopsis

De Crassula ausensis subs. titanopsis is echt een aparte en zeldzame Crassula soort. In de natuur komt de Crassula ausensis subs. titanopsis voor in een klein gebied in Namibië. Hier groeit deze Crassula 25km ten Westen van de nederzetting Gruenau. De Crassula ausensis subs. titanopsis is een kleinblijvende plant. Deze Crassula wordt meestal niet groter dan 10cm in doorsnede.

De bladeren van de Crassula ausensis subs. titanopsis zijn groengrijs van kleur en hebben boven op allemaal ronde uitsteeksels die erg doen lijken aan het geslacht Titanopsis. Wellicht is er ooit in de natuur een kruising geweest. De Titanopsis Schwantessii komt ook rond deze locatie voor in Namibië. Door de gelijkenis van de Crassula Ausensis planten van de locatie met het geslacht Titanopsis zijn ze tot ondersoort Titanopsis benoemd. 

De Crassula ausensis subs. titanopsis gaat bij ons in de herfst bloeien. Tussen de bladeren van de Crassula ausensis subs. titanopsis  verschijnt een kleine bloemstengel met daaraan allemaal 2-4 cm grote bloemen. De bloemen hebben een geel hart en witte bladeren.

Ikhebeencactus heeft mooie Crassula ausensis subs. titanopsis planten voor je in een 8,5cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Crassula ausensis subs. titanopsis in de groeiperiode 1x per 2 weken water. Laat de aarde wel opdrogen voordat je weer water geef. In de winter is 1x per maand een kleine watergift voldoende.

Licht: Deze Crassula ausensis subs. titanopsis houdt van een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand in van mei tot september vindt de Crassula ausensis subs. titanopsis erg lekker.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Crassula ausensis subs. titanopsis kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

???? planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel