Echinocereus Stramineus

Artikelnummer: 6013748898895 Plantpaspoort A: Echinocereus B: NL-765431734 C: 307984 D: NL
Vorige Artikel 115 van 370 Volgende
€ 3,50 (inclusief btw)
Voorraad 10 stuks

Echinocereus Stramineus​

De Echinocereus Stramineus is een mooie Echinocactus soort met nog mooiere bloemen. In de natuur komt de Echinocereus Stramineus voor in een groot gebied in de USA en Mexico. Hier groeit de Echinocereus Stramineus in zanderige rotsachtige grond. De Echinocereus Stramineus is groen van kleur met lichte witte stekels. Deze stekels kunnen aan de kop van de plant soms lichtgeel gekleurd zijn. De Echinocereus Stramineus vormt clusters en vertakt op latere leeftijd vaak aan de onderkant van de stam. 

In de zomer gaat de Echinocereus Stramineus bij ons bloeien. Er groeien dan uit de kop van deze cactus prachtige fel paarse bloemen. De bloemen kunnen wel 12cm groot worden. Wanneer de bloemen bevrucht zijn ontstaan er donkerrode vruchten die eetbaar ze zijn. De lokale bevolking eet deze vruchten veel en ze schijnen naar aardbeien te smaken. 

Ikhebeencactus heeft mooie Echinocereus Stramineus cactussen voor je in een 5,5cm pot.

Wanneer deze cactus in een totaal droge grond overwintert, kan de Echinocereus Stramineus temperaturen verdragen tot -12°C

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Echinocereus Stramineus​ in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer deze cactus in winterrust is kan die flink inkrimpen. Tot wel 1/3 van haar originele grote.

Licht: Deze Echinocereus Stramineus​ kun je het beste een zonnige tot lichte plaats geven.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Echinocereus Stramineus​ beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel