Cylindropuntia fulgida (Jumping cholla)

Artikelnummer: 6013732260264 Plantpaspoort A: Opuntia B: NL-765431734 C: 226665 D: NL
Vorige Artikel 111 van 409 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)
Voorraad 10 stuks

Cylindropuntia Fulgida (Jumping cholla)

De Opuntia Fulgida is een Opuntia soort die cilindervormige bladeren maakt. Deze Opuntia komt in de natuur voor in de Mexicaanse Staten Sinaloa en Sonora. In de natuur kan de Opuntia Fulgida uitgroeien tot flinke bomen van 4m. Bij ons in de cultuur zijn planten van één meter al hoog.

Het plantenlichaam van de Opuntia Fulgida is dondergroen van kleur en de stekels zijn bruin. De stekels hebben een lichte witgele kleur. De Opuntia Fulgida vertakt flink en groeit struikvormig. De Opuntia Fulgida gaat bij ons in de zomer bloeien. De bloemkleur kan variëren van wit tot rozepaars. Wanneer de bloemen bestoven zijn veranderen ze in vruchten. De vruchten van de Opuntia Fulgida zijn grijsgroen van kleur. Wat uniek van deze vruchten is dat ze zelf weer vanuit de areolen op de vrucht nieuwe bloemen maken. Zo ontstaat er een hele tros met vruchten.

De vruchten van de Opuntia Fulgida zijn eetbaar. Ze hebben een lichte zoete smaak en vezelrijk vruchtvlees. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Opuntia Fulgida cactussen in een 5,5 cm pot. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Opuntia Fulgida in de zomer 1x in de 3 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Opuntia Fulgida houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht geeft de tanden op de bladeren een mooie paarse kleur.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Opuntia Fulgida beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel