Trichocereus Bridgesii Cluster Zuilcactus

Artikelnummer: 6013726630646 Plantpaspoort A: Trichocereus B: NL-765431734 C: 244750 D: NL
Vorige Artikel 24 van 378 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 13 stuks

Trichocereus Bridgesii zuilcactus clusters

Dit zijn groen gekleurde cactus clusters van de Trichocereus Bridgesii. Wanneer deze zuilcactussen groter worden kleuren ze prachtig groenblauw. Trichocereus Bridgesii is een mooie gekleurde zuilcactus afkomstig uit Bolivia. Hier groeit deze zuilcactus van nature hoog in het Andes gebergte. Trichocereus Bridgesii wordt in Bolivia vaak toegepast als haagplant om een bescherming tegen ongewenste gasten te vormen. Je loopt als indringer niet gemakkelijk door een hele haag stekelige cactussen heen. Daarnaast heeft deze zuilcactus een lange traditie van gebruik in Bolivia. Volgens oude tradities zou deze cactus een reinigende werking hebben op het lichaam, hoofd en ziel. Trichocereus Bridgesii wordt daar in de volksmond Achuma of Wachuma genoemd en wordt vaak binnenshuis gekweekt om zijn krachtige en beschermende geest.

Ikhebeencactus heeft mooie clusters voor je in een 12 cm pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Trichocereus Bridgesii zuilcactus in de zomer 1x per twee weken water. In de winter heeft deze cactus minder water nodig. Geeft de cactus dan pas weer water als de aarde is uitgedroogd.

Licht: Deze Trichocereus Bridgesii zuilcactus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Trichocereus Bridgesii zuilcactus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

*Nieuwe benaming voor de Trichocereus Bridgesii is de Echinopsis Lageniformis.

Specificatie Omschrijving
potmaat 12 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel