Pachypodium saundersii (Pachypodium lealii subs. saundersii)

Artikelnummer: 6013730595542
Vorige Artikel 23 van 378 Volgende
€ 8,95 (inclusief btw)
Voorraad 9 stuks

Pachypodium saundersii (Pachypodium lealii subs. saundersii) 

De Pachypodium saundersii is een mooie en unieke Pachypodium soort die in de natuur voorkomt in Mozambique, Zimbabwe en Zuid Afrika. Hier groeit de Pachypodium saundersii in rotsachtig gebied in de volle zon. De Pachypodium saundersii maakt een bolvormige caudex aan. Dit is anders als zijn grote broers, de Pachypodium Lamerei. en Pachypodium Geayi. 

Wanneer de Pachypodium saundersii veel zon krijgt behoud ze haar compacte brede caudex vorm. De Pachypodium saundersii is bruin groen van kleur met langwerpige golvende groene bladeren. De Pachypodium saundersii kan erg oud en groot worden. In natuur zijn er planten gevonden van de Pachypodium saundersii die meer dan 100 jaar oud worden geschat en 2 meter hoog bij 1 meter breed zijn. 

Wanneer de Pachypodium saundersii het naar zijn zin heeft bij je gaat die aan het einde van de zomer bloeien. Tussen de bladeren aan de kop van de plant verschijnen de intens witte bloemen. Deze zijn ongeveer 4 cm groot. 

Ikhebeencactus heeft mooie compacte Pachypodium saundersii planten met knolvormige caudex in een 12cm pot voor je. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef deze Pachypodium saundersii in de zomer 1x per twee weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven. Ook dan geldt, geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Pachypodium saundersii houdt van een zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Pachypodium saundersii beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Pachypodium saundersii kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

???? planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 12 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel