Huernia Zebrina

Artikelnummer: 6013730595542 Plantpaspoort A: Huernia B: NL-765431734 C:223101 D:NL
Vorige Artikel 181 van 385 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 9 stuks

Huernia Zebrina

De Huernia Zebrina is een mooie plant met een imposante bloem. In de natuur komt de Huernia Zebrina voor in Zimbabwe, Mozambique en Zuid-Afrika. Hier groeit de Huernia Zebrina in zanderige gebieden. De Huernia Zebrina groeit vaak beschut onder andere beplanting. 

De Huernia Zebrina is zode vormend en maakt veel vertakkingen. Deze groeien uit de zijkant van een bestaande stengel. De Huernia Zebrina is grijsgroen van kleur en de stengels zijn aan de zijkant tandvormig. 

In de herfst gaat de Huernia Zebrina bij ons bloeien. Vaak verschijnen de bloemen uit de zijkant van oude stengels. Om deze bloemen is de Huernia Zebrina er gewild. Ze kunnen 6 cm in diameter worden en hebben een duidelijke ronde donkerrode mond in het midden. De zijbladeren zijn lichtgeel met rode strepen. 

Ikhebeencactus heeft mooie Huernia Zebrina planten voor je in een 8,5cm pot. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  Makkelijk

Water: Geef de Huernia Zebrina in de zomer 1x in de 2 weken water. In de winter is 1x in de maanden voldoende. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de Huernia Zebrina een zonnige tot lichte standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze Huernia Zebrina beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Huernia kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel