Faucaria Tigrina cluster

Artikelnummer: 6013716154121 Plantpaspoort A: Faucaria B: NL-265765765 C: 532885 D: NL
Vorige Artikel 259 van 373 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 17 stuks

Faucaria Tigrina

De Faucaria Tigrina is een aparte vetplant die in de natuur voorkomt in de Oost kaap van Zuid-Afrika. Hier groeit de Faucaria Tigrina in bergachtige gebieden en zandvlakten en vormt hier grote cluster met vetplanten. Wanneer ze in de natuur in bloei staan ziet het eruit als één tapijt vol met wit gele bloemen. In de natuur staat de soort onder druk van landbouw, grazende koeien en verstedelijking rondom de stad Grahamstown. Hierdoor neemt het aantal planten in het wild snel af.

De bladeren van de Faucaria Tigrina zijn groengrijs van kleur en hebben allemaal kleine zachte witte tanden op de rand. Hierdoor heeft de Faucaria Tigrina de bijnaam Shark's Jaws en tijgerbekje gekregen. Wanneer de Faucaria Tigrina in de zomer veel zon krijgt kunnen de tanden en zijkanten van de bladeren roodpaars kleuren.

De bloemen van de Faucaria Tigrina zijn vrij groot en opvallend voor zo'n kleine vetplant. Ze hebben een diameter van 5cm en zijn witgeel tot felgeel van kleur. De Faucaria Tigrina bloeit bij ons in het voorjaar en in de herfst. Af en toe verschijnt er in de zomer ook een bloem.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie volle Faucaria Tigrina cluster die in een 8,5 cm-pot staan en al de grote hebben om te gaan bloeien.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: Geef de Faucaria Tigrina 1x per 3 weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is. De Faucaria Tigrina groeit in de natuur op een plaats waar weinig water valt. Hierdoor heeft ze snel voldoende op.

Licht: De Faucaria Tigrina houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand cactus voeding en deze Faucaria Tigrina beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss